19.2 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneDHL gaat pakketjes in Deurne bezorgen met elektrische busjes vanuit nieuwe locatie...

DHL gaat pakketjes in Deurne bezorgen met elektrische busjes vanuit nieuwe locatie in Helmond

Pakketjes van DHL die in Deurne worden bezorgd, gaan vanaf eind dit jaar richting de klanten vanuit de nieuwe uitvalsbasis in Helmond van het pakketbezorgingsbedrijf. Woensdag werd met het in de grond steken van een groene spade, symbolisch gestart met de bouw van de klimaat-neutrale DHL CityHub Helmond op het bedrijventerrein Hoogeind, vlakbij de N270.

Het nieuwe duurzame pand vervangt de huidige locatie aan de Mierloseweg in Helmond, alle ruim 100 medewerkers verhuizen mee. De meer dan 15.000 pakketten die dagelijks vanuit Helmond worden bezorgd, zullen vanuit de nieuwe CityHub voortaan volledig met elektrische bestelauto’s worden vervoerd. Naast pakketjes die voor Deurne zijn bestemd, wordt ook de bezorging voor Helmond, Mierlo, Stiphout, Nuenen en het oostelijke deel van Eindhoven gecoördineerd vanuit het nieuwe pand in Helmond.

Slimme routes
De CityHub van DHL die in het derde kwartaal van dit jaar klaar moet zijn, wordt gasloos en krijgt zonnepanelen om de elektrische bestelauto’s op te laden. DHL zegt dat de nieuwe opzet met korte afstanden, slimme routes en het beperken van het aantal verkeersbewegingen, zorgt voor optimale duurzaamheid. De CityHub in Helmond is de dertiende van de 27 hubs die DHL wil bouwen. Eerder zijn dezelfde soort vestigingen geopend in onder meer Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond en Amsterdam-West. Bij de huidige CityHubs rijden inmiddels 2.200 elektrische bestelauto’s voor DHL Parcel.

Foto: DHL

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen