25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneDierenpolitie neemt prikhalsband in beslag in Deurne

Dierenpolitie neemt prikhalsband in beslag in Deurne

De dierenpolitie heeft in de gemeente Deurne een hondenhalsband in beslag genomen met scherpe pinnen aan de binnenkant. Een zogenoemde prikband is verboden en de politie waarschuwt dat het gebruik ervan zelfs een misdrijf is. Bij het gebruik ervan wordt de hond door scherpe pinnen gestoken in de hals,  wanneer het dier aan de halsband trekt.

De eigenaar liet weten de prikband ‘wel eens’ te gebruiken bij zijn honden. De man doet aan politiehondentraining. Hoewel de Dierenpolitie nog vaak dit soort halsbanden en ook gelijksoortige kettingen tegenkomt in de regio, zijn de kettingen al drie jaar verboden. Gebruik ervan is een misdrijf en is vastgelegd in de ‘Wet dieren’. Hierin staat dat het verboden is om dieren te mishandelen of om dieren te verwaarlozen.

Scherpe uitsteeksels
Vanaf 1 juli 2018 is daaraan een verbod toegevoegd op het gebruik van of het vastbinden of aanlijnen van een dier met een voorwerp waarmee het dier door middel van scherpe uitsteeksels pijn kan worden toegebracht. Hieronder vallen de prikbanden zoals die in Deurne in beslag werd genomen. Dit zijn halsbanden met daaraan scherpe punten van vaak metaal of plastic, bedoeld om in de nek van een dier te prikken. Ook vormen van anti-trektuigen die op deze manier werken, zijn verboden.

Foto: Dierenpolitie Oost Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen