23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneDiaken Bart Jansen van parochie Heilige Willibrord Deurne overleden

Diaken Bart Jansen van parochie Heilige Willibrord Deurne overleden

Diaken Bart Jansen die werkzaam was in de parochie Heilige Willibrord in Deurne is afgelopen woensdag overleden. Jansen onderging begin dit jaar een ingrijpende operatie die goed verliep. Tijdens de langdurige revalidatie zorgde complicaties ervoor dat diaken Jansen opnieuw werd opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen waar hij woensdag stierf.

Het bestuur van de Parochie Heilige Willibrord reageert met verdriet op het overlijden van Bart Jansen: “We hopen en bidden dat de steun die Bart bij God mocht vinden ook zijn gezin tot steun mag zijn. Bart ook wij zullen je missen.”

Neerkant
Jansen volgde in het bisdom Roermond de opleiding tot diaken en werd na zijn wijding werkzaam in de parochie Heilige Willibrord Deurne. Bart woonde ook in de parochie en was actief in Neerkant waar hij onder meer kindernevendiensten verzorgde en graag parochianen ontmoette.

Kwetsbare medemens
Als diaken richtte Jansen zich vooral op diaconie en in het bijzonder de kwetsbare medemens en Gods schepping. Als lid van het pastoraal team droeg hij mede zorg voor het pastoraat en liturgie. Hij ging voor in doopvieringen en huwelijksvieringen, maar ook bij momenten van afscheid zoals uitvaarten.

Onderwijs
In 2017 werd Bart Jansen door de bisschop benoemd tot bisschoppelijk gedelegeerde voor het onderwijs. Deze parttime functie combineerde hij met het werk in de Deurnese parochie. Mede doordat Jansen zelf ook in het onderwijs werkzaam is geweest, was het voor hem een uitdaging om als gedelegeerde voor het onderwijs bij het bisdom Den Bosch te gaan werken.

Wilskracht
In januari van dit jaar onderging Jansen een ingrijpende operatie. “De revalidatie zou geruime tijd in beslag nemen, maar door de geweldige wilskracht verliep deze redelijk voorspoedig. Zeker ook met enorme steun van zijn gezin. Hij schreef een mooi en positief stukje in de nieuwsbrief, bezocht het parochiecentrum tijdens ‘Op de Koffie’ en was voornemens om ook de Bedevaart in Tienray voor een deel mee te maken”, laat het parochiebestuur weten.

Complicaties
Helaas zorgde complicaties ervoor dat Jansen weer opgenomen moest worden in het ziekenhuis. “Daar bleef de hoop en vooral de steun die Bart in zijn geloof vond de boventoon houden. Maar helaas werden deze complicaties hem toch fataal en heeft hij zijn leven in de handen van de Heer gelegd”, zegt het bestuur van parochie Heilige Willibrord.

Dankbaar
Zij zijn Jansen dankbaar voor de samenwerking en hetgeen hij voor de parochie en de parochianen heeft betekend. “Bart was ook dankbaar voor het medeleven, in welke vorm dan ook, van parochianen. Zijn gezin zal hem zeker missen en we willen hen dan ook heel veel kracht toewensen. We hopen en bidden dat de steun die Bart bij God mocht vinden ook hen tot steun mag zijn. Binnen de parochie zal Bart ook gemist worden”, aldus het parochiebestuur.

Er wordt afscheid genomen van Bart Jansen tijdens de uitvaartdienst op woensdag 14 juni om 13.30 uur. De dienst vindt plaats in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne en is ook rechtstreeks te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Foto: Parochie Heilige Willibrord

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen