25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneKermis Deurne geopend met tromgeroffel van Koninklijke Harmonie Deurne

Kermis Deurne geopend met tromgeroffel van Koninklijke Harmonie Deurne

De kermis in Deurne is vrijdagmiddag officieel geopend door wethouder Helm Verhees. Hierbij werd hij in het Pastoor Roespark begeleid door het tromgeroffel van de slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie Deurne.

Naast het bespelen van de gebruikelijke instrumenten, brachten de muzikanten ook een slagwerkstuk op omgekeerde ijzeren vuilnisemmers. “Geweldige bijdrage voor dit mooie kermisfeest”, zegt wethouder Verhees.

Kermis Radio
Tot en met dinsdag 13 juni staan er weer verschillende attracties opgesteld in het centrum van Deurne en zijn er ook speciale acties en optredens. Dat begint zaterdagmiddag met Kermis Radio waarbij DMG van 14.00 tot 18.00 uur een uitzending brengt in kermissfeer. Luisteraars kunnen hierbij passe-partouts winnen waarmee je gratis in een groot aantal attracties kunt en maken kans op pakketten van de loempiakraam. Ook gaat een DMG-reporter live in de radio-uitzending de Turbo Polyp, Air race bungee en de Fireball testen. Die laatste attractie staat dit jaar voor het eerst op de Deurnese Kermis.

Tekenfilmster Bing
Op zondagmiddag is er voor de kinderen een ‘meet & greet’ met tekenfilmster Bing. Kinderen kunnen met de jeugdheld op de foto. Clown Desalles zal maandag tussen 19.00 en 21.00 uur het publiek vermaken. De populaire clown en entertainer staat bekend om zijn hilarische acts en goocheltrucs waarbij hij graag het publiek betrekt.

Grote attracties
Op de kermis vind je dit jaar de volgende grote attracties: de Break Dance, X Factory, Speed Booster, Cake Walk, Reactor, Autoscooter, Fireball, Cocoon Rupsbaan, Air race Bungee, Turbo Polyp en VR Experience. Verder zijn er verschillende spel- en gokzaken zoals de Grijpkranen, Lijntrek, Schietsalon, Ballenfontein, Pusher, Pijl en Boog, Lucky Duck, Bussensport, Skeeball, Aqua Blasta, Pink Date en Kamelenrace. Voor de kinderen zijn er de Draaimolen, Race ‘o Rama, Mini Zweefmolen, Buggy’s, Trampolines en de Wipe Out.

Eetgelegenheden
Verspreid over het centrum van Deurne vind je ook verschillende eetgelegenheden zoals de Gebakkraam, Nougat Suikerwerken, de Viskraam, Pinda/Popcorn, Suikerspin, Poffertjessalon, Curly Chips, Snacks/Friet, Churros, Loempiakraam, Fried Chicken en de IJssalon.

Via deze link kun je bonnen downloaden en uitprinten waarmee je korting krijgt bij een groot aantal attracties op de kermis.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen