25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- LiesselCrossen door de bossen tijdens zomerse MTB-toertocht van Bikefun Liessel

Crossen door de bossen tijdens zomerse MTB-toertocht van Bikefun Liessel

Mountainbikeclub Bikefun houdt op zondag 11 juni hun Zomer MTB Tocht door de bossen van Liessel, Vlierden, Deurne, Ommel en Asten. Zowel sportieve rijders als beginners kunnen zich uitleven op de routes met pittige klimmetjes, technische stukken en single tracks. Ook zijn er gedeelten waar de rijders even op adem kunnen komen.

Deelnemers met een ATB of veldritfiets kunnen kiezen uit een parcours van 30, 45 of 60 kilometer. De start loopt over het Bikefunpark op sportpark De Smeltkroes in Liessel. De baan bestaat uit kunstmatig aangelegde hindernissen, bruggetjes, een berg voor het beoefenen van klim- en afdalings-technieken, een pumptrack en een rotsparcours.

Overweldigend
“Na het overweldigend aantal deelnemers tijdens onze wintertocht, hebben we drie nieuwe uitdagende routes uitgestippeld,” vertelt voorzitter Angelique Martens van de Liesselse mountainbikeclub. Bij de wintertocht die in februari werd gereden, kwamen ruim 700 wielerliefhebbers naar Liessel om één van de afstanden te fietsen. “Met deelnemers uit België en Duitsland is de toertocht een evenement dat tot over de grens deelnemers trekt. Ook nu wordt het weer een sportieve dag die in het teken staat van ons motto: Let’s bike and have fun”, zegt Martens.

Pauzeplek
Deelnemers kunnen zich zondag tussen 8.00 en 10.00 uur inschrijven bij sportpark de Smeltkroes aan de Mgr. Berkvensstraat 82 in Liessel. De deelnamekosten zijn 5 euro, NFTU-leden krijgen 1 euro korting. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen. Bij de ritten is er gezorgd voor een pauzeplek waar de deelnemers tussendoor hun energievoorraad kunnen aanvullen en na de toertocht zijn er douchemogelijkheden bij de sporthal.

Stefan Kluytmans
MTB Club Bikefun is in 2013 door Bikeshop Stefan Kluytmans opgericht voor de jeugd vanaf 8 jaar om gezamenlijk te gaan fietsen. De club staat bekend om haar vele jonge leden en het unieke Bikefunpark in Liessel. Meer informatie vind je op www.bikefunliessel.nl en op de website van wielersportbond NTFU.

Foto: MTB Club Bikefun

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen