11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneDineren in het pikkedonker in de Peel tijdens de Nacht van de...

Dineren in het pikkedonker in de Peel tijdens de Nacht van de Nacht

Jaarlijks wordt de Nacht van de Nacht gehouden door de Natuur- en Milieufederaties en worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker om mensen bewust te maken van het verbruik van energie. In de Peel wordt dat gedaan op een bourgondische manier in de vorm van het Pikkedonker Peeldiner.

Zaterdag 28 oktober kun je om 19.00 uur tijdens de zestiende Nacht van de Nacht bij het Deurnese Toon Kortooms Park in de open lucht en in de duisternis een driegangendiner geserveerd krijgen.

Vuurkorf
De maaltijd wordt door de deelnemers gegeten aan één lange tafel, zonder de luxe die je normaal in een restaurant verwacht. “Deelnemers moeten zich goed aankleden voor het geval de temperatuur wat laag uitvalt, want buiten de warmte van een vuurkorf is er geen elektriciteit, licht of warmte”, legt Davey Willems van het Toon Kortooms Park uit. “We hebben voor de mensen die komen eten wel bij ontvangst een glaasje glühwein om op te warmen.”

Hoewel het menu met een romige pompoensoep vooraf, een rollade van Parelhoeder van de ofyr als hoofdgerecht en als dessert een pruimencrumble met vanille-roomijs en slagroom voor menigeen niet verkeerd klinkt, gaat het naast het eten ook vooral om de beleving van de donkere wereld. “Na het hoofdgerecht hebben we een korte wandeling van ongeveer 20 minuten, waar we even stilstaan bij de duisternis van de Peel. Ook wordt er onderweg een passend Peelverhaal verteld”, zegt Willems.

Het diner vindt alleen plaats bij droog en helder weer en er kunnen zich maximaal 50 personen aanmelden. Reserveren kan online via info@toonkortoomspark.nl of telefonisch via 0493-529590. Deelnemers krijgen 24 uur voor aanvang te horen of het Pikkedonker Peeldiner doorgaat. De kosten bedragen 40 euro per persoon, inclusief bij iedere gang een drankje naar keuze en na het diner wordt er afgesloten met een kop koffie of thee.

Foto: Toon Kortooms Park

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen