11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneDiploma’s voor vier jeugdtrainers van ZSV; ‘Uit je comfortzone, maar dat is...

Diploma’s voor vier jeugdtrainers van ZSV; ‘Uit je comfortzone, maar dat is juist leerzaam’

Jeugdtrainers Joost van Loon (JO15-1), Eva Knijnenburg (JO15-1), Chenton Janse (JO11-2) en Ron Linders (JO13-1) hebben de afgelopen maanden samen de KNVB-opleiding VC1 Junioren gevolgd. Afgelopen maandagavond sloten ze de cursus af en mochten ze alle vier hun diploma in ontvangst nemen.

“Top dat jullie dit, niet alleen voor jezelf, maar ook voor ZSV hebben gedaan en veel succes in jullie trainerscarrière”, zegt het bestuur en technische commissie jeugd van ZSV.

Ysselsteyn
De cursus bestond uit een deel met opdrachten die je thuis en tijdens trainingen en wedstrijden van je eigen team doet en een praktijkgedeelte. Hiervoor gingen ze met z’n vieren acht keer naar SV Ysselsteyn, waar de opleiding werd gegeven aan in totaal 14 cursisten van verschillende verenigingen uit de regio.

“Het gedeelte waar we naar de voetbalkwaliteiten en de persoonlijke kwaliteiten van onze spelers moesten kijken, vond ik erg interessant omdat je zo nog een beter beeld krijgt van je spelers”, legt jeugdtrainer Joost van Loon uit.

‘Zien hoe zij het doen’
Tijdens de praktijkavonden die werden gegeven door een ervaren KNVB-docent en twee KNVB-docenten in opleiding, gingen de trainers ook op het veld aan de slag met verschillende jeugdteams van SV Ysselsteyn. “Leuk daaraan was dat je zo ook eens bij andere trainers, ook van andere clubs, kunt zien hoe zij het doen”, vertelt cursiste Chenton Janse.

Collega-trainster Eva Knijnenburg zegt dat het viertal met deze opleiding meer kennis heeft gekregen om jeugdspelers te begeleiden en dat zij zich verder hebben ontwikkeld in hun rol als trainer/coach. Daarbij leerden ze op een andere manier te kijken naar de trainingen. Chenton: “Soms juist niet te veel of rustiger te coachen.” Ron Linders voegt toe: “Less is more.”

Comfortzone
De vier ZSV-jeugdtrainers hebben ervaren dat de cursus goed te doen is, voor iedereen. “Wel moet je soms wat uit je comfortzone, maar dat is juist ook wel leerzaam. Aan de orde komt ook hoe je trainingsvormen meer voetbal-echt maakt en wordt ingegaan op de opbouw van je trainingen”, aldus Ron, Joost, Chenton en Eva.

Foto: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen