17.9 C
donderdag 2 mei 2024
Home- St. JozefparochieSJVV walst over VVV’03 heen en maakt achtklapper in Venlo (1-8)

SJVV walst over VVV’03 heen en maakt achtklapper in Venlo (1-8)

Voor SJVV is het voetbaljaar 2024 ronduit fantastisch begonnen. Op sportpark Herungerberg wisten de gastheren zich donderdag geen raad met het aanvallende voetbalspel van de roodwitten, het werd maar liefst 1-8. J019-speler Juul Goossens maakte een absoluut verdienstelijk basisdebuut in de ploeg van Maarten van Stiphout.

Wedstrijdverslag door Ron van de Werf

Vanaf minuut 1 werd duidelijk wat de intenties waren voor SJVV: pressie geven op elke bal die naar een speler van VVV’03 ging. Die tactiek werkte overduidelijk, ze wisten zich overduidelijk geen raad met de instormende SJVV’ers. Tel daarbij de felheid in de duels bij op en het werd de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer, wat resulteerde in een spervuur aan doelpogingen. Zo was Goossens na enkele minuten al dreigend met een schot vanuit de tweede lijn dat net naast ging.

Eenzijdige pot
Enkele momenten later werd de ban dan toch snel gebroken. Een voorzet van rechts werd niet goed verwerkt door de verdediging van VVV’03, waardoor Remco van den Akker de bal pardoes voor zijn voeten kreeg. Zo’n kans hoef je hem met zijn ervaring niet te geven: koelbloedig werkte hij de bal onder in de hoek. Het bleek de inleiding van een eenzijdige pot. De geelzwarten uit Venlo kwamen er simpelweg niet aan te pas.

Zo was het na 30 minuten al 0-4: Eerst was het wederom Van den Akker die de keeper wist te verschalken na eerst 2 verdedigers op het verkeerde been te hebben gezet. Daarna werd spits Van Neerven perfect bediend door een lage voorzet van rechtsachter Van den Heuvel. Ook hij behield de rust oog in oog met de doelman en schoot de 0-3 tegen de touwen.

Broers Van den Akker
Met een half uur op de klok volgde de mooiste van de avond. Een fraaie pass van achteruit van Mark van den Akker werd op sublieme wijze uit de lucht geplukt door zijn broer Remco, waarna hij onder druk van de uitkomende doelman de bal in het doel wist te lobben. Een weergaloos doelpunt dat precies paste bij het voetbal wat SJVV de gehele wedstrijd op de mat wist te leggen.

Hierna betekende een kleine mogelijkheid aan de andere kant dat Bodhi van Selow zijn doel voor het eerst moest verdedigen, maar het was meteen SJVV dat weer een tandje bijschakelde. Werd eerst nog een tweede doelpunt van Van Neerven afgekeurd vanwege hands, even later stond er toch 0-5 op het figuurlijke scorebord.

Koud kunstje
De vanaf linksachter opgekomen Kemps wist op het middenveld Bouwmans te bereiken, die op zijn beurt Van den Akker maar weer eens wegstak. Enigszins fortuinlijk kreeg hij de bal langs de mee gesnelde verdediger, waardoor afronden een koud kunstje werd. Met zijn vierde van de avond werd zo de ruststand bereikt.

In de rust was er geen reden tot wisselen of veranderen van speelstijl, dus werd de tweede helft gestart zoals de eerst was geëindigd. Wel was de verwachting dat VVV in de tweede helft iets meer van zich af ging bijten om de schade enigszins te kunnen beperken. Dat had meteen impact want VVV ging wat feller en korter op de bal spelen en dat had direct resultaat.

Uit positie
Tijdens de opbouw van SJVV werd de bal onderschept en naar voren gespeeld. SJVV stond uit positie en daardoor zag een van de aanvallers van VVV zijn kans schoon om maar eens uit te halen. Zijn schot verdween in de kruising achter de kansloze Van Selow. Een mooi doelpunt, maar sneu voor de keeper, die daarna geen redding meer hoefde te maken.

Wie dacht dat dit een startschot was voor VVV om de spanning wat terug proberen te brengen, kwam bedrogen uit. SJVV was meteen weer bij de les en begon aan een periode waar de bal nauwelijks nog op eigen helft kwam. Die constante druk werd VVV alweer gauw te machtig en zo werd een een-tweetje tussen Van den Akker en Bouwmans vakkundig afgerond door die laatste. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel.

Tandem
De tandem Bouwmans-Van den Akker bleek niet te stoppen deze avond, want amper 5 minuten later kon doelpunt nummer 7 alweer worden gevierd. Dit keer was het Bouwmans die met een versnelling drie verdedigers van VVV voorbij raasde, waarna een twee-tegen-één situatie ontstond in de 16-meter. Niet zelfzuchtig legde Bouwmans de bal breed op Van den Akker die ook met deze kans wel raad wist.

De honger was nog niet gestild en iedereen voelde aan dat de 10 wel eens gehaald kon worden. Zo werd constant doorgegaan met het opjagen van de tegenstander. Er was geen bal die kon worden ingespeeld zonder dat er een SJVV’er alweer in de nek hijgde. Zodoende kon ook middenvelder Keunen een doelpunt meepikken. Na maar weer eens balverlies, verdiend door het goede druk zetten, joeg hij de bal in de rechterbovenhoek en zo had de Venlose goalie met nog ruim een half uur te spelen voor de achtste keer het nakijken.

Rommeliger
Het moment was daar om te wisselen en met Teeuwen en Wout Munsters voor Keunen en Remco van den Akker werden er wat nieuwe aanvullende impulsen gebracht. Het bleef daarmee ook eenrichtingsverkeer, maar het spel werd wel wat rommeliger en er werd iets te veel met de bal gelopen. Neemt niet weg dat er nog genoeg kansen te noteren vielen.

Zo raakten Wout én Jochem Munsters nog beiden het houtwerk, had Wout Munsters ook geen geluk met zijn afstandsschoten en was de eveneens voor Bouwmans ingevallen Vaassen ongelukkig toen hij een slimme actie en dito steekpass van Van Neerven niet doeltreffend wist af te ronden.

Flinke boost
Een slotakkoord was nog dichtbij, maar Van Neerven raakte de bal maar half, waar achter hem ook nog twee roodhemden stonden om de bal binnen te lopen. Er werd in het restant ook niet meer gescoord, maar het was duidelijk, de overwinning van SJVV was hoe dan ook dubbel en dwars verdiend. Het doelsaldo werd met deze prachtige overwinning ook nog eens een flinke boost gegeven.

Met deze ruime driepunter nestelt SJVV zich weer terug in het linker rijtje en met de wedstrijd tegen RKSVV komende zondag voor de boeg, gaat het bij een overwinning meedoen om periode 2 en doet het zeer goede zaken in de strijd om de bovenste plekken op de ranglijst. Gezien het goede spel biedt dat natuurlijk een mooi perspectief. Komende zondag speelt SJVV thuis de laatste wedstrijd voor de carnavalsonderbreking, tegen de club uit Swartbroek. De aftrap is om 14.30 op Sportpark De Dreef in Deurne.