5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneGeschiedenis Deurnese families centraal bij tentoonstelling ‘De stamboom’

Geschiedenis Deurnese families centraal bij tentoonstelling ‘De stamboom’

De werkgroep genealogie van heemkundekring H.N. Ouwerling start in Deurne op zondag 25 februari met de tentoonstelling ‘De stamboom’, die een inkijk geeft in de genealogie oftewel het stamboomonderzoek van diverse families.

Bij de expositie die is geïnspireerd door het boek ‘Wie was opa’s opa’, worden vragen beantwoord als: wie heeft de oudste stamboom en wie heeft de meeste Deurnese voorouders?

Anton Vissers
De werkgroep van de heemkundekring heeft de tentoonstelling voorbereid als eerbetoon aan Anton Vissers†, die heel veel heeft betekend voor de heemkundekring, als initiatiefnemer en medeoprichter van de werkgroep genealogie.

Kwartierstaat
“We tonen een aantal kwartierstaten en je zult er versteld van staan hoeveel families hun verleden al hebben uitgezocht en in boekvorm hebben verwerkt”, vertellen de leden van de werkgroep. Ze geven tips over hoe je begint met een eigen onderzoek, hoe je het beste kunt zoeken en waar je hulp kunt vinden. Leden van de heemkundekring kunnen gratis een zogeheten kwartierstaat laten maken tot zes generaties terug.

De tentoonstelling ‘De stamboom’ wordt zondag 25 februari om 14.30 uur geopend met een inleiding door Pieter Koolen in het heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne. De locatie van de heemkundekring is elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur geopend en elke tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: heemkundekring H.N. Ouwerling

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen