18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDiverse lezingen tijdens Kei Gezond Festival geven lifestyle-informatie voor alle leeftijden

Diverse lezingen tijdens Kei Gezond Festival geven lifestyle-informatie voor alle leeftijden

Het Kei Gezond Festival brengt zaterdag 15 juni ruim dertig organisaties op het gebied van gezondheid samen op verschillende plaatsen in het centrum van Deurne. Daarbij worden er van 10.00 tot 17.00 uur ook lezingen gegeven in de Martinetzaal van Cultuurcentrum Deurne.

Van 10.15 tot 11.00 uur laat Miranda van Bussel van Savant Zorg je kennismaken met een andere kijk op gezondheid tijdens de lezing Positieve Gezondheid. “We vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk, we willen mee kunnen doen en ons energiek voelen. Het gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar over wat ons veerkracht geeft. En dat is per persoon verschillend. Daarom focust Positieve Gezondheid niet op ziekte, maar op wat voor ons belangrijk is”, aldus Van Bussel.

Brein
Vanuit JVDI De Fysioclub wordt de lezing Belastbaarheid & de invloed van je brein gegeven. Deze is bedoeld voor iedereen die beperkt wordt in zijn of haar alledaagse bezigheden door (pijn)klachten en die benieuwd is naar beïnvloedende factoren en de werking van je brein hierbij. De lezing start om 11.15 en duurt tot 11.45 uur.

Vitaliteitscoach Angela van den Eijnden van SLOW lifestyle geeft de lezing Functionele en rustige ademhaling: “Iedereen kan in de loop der jaren een ontregeld adempatroon ontwikkelen, maar gelukkig is het omkeerbaar, ongeacht de leeftijd. Deze lezing is voor jou als je geïnteresseerd bent in natuurlijke oplossingen voor het bereiken van optimale gezondheid door middel van je ademhaling.” Tijdens de lezing die duurt van 12.00 tot 12.45 uur, krijg je inzicht in je eigen adempatroon en ontvang je praktische handvatten.

Lekker in je vel
De lezing Optimaliseer jouw welzijn van JVDI De Fysioclub vindt plaats van 13.00 tot 13.30 uur en is geschikt voor iedereen die lekkerder in z’n vel wil zitten, zich fit en gezond wil voelen en wil begrijpen welke aanpassingen in leefstijl en gedrag hierbij kunnen helpen. Leefstijl- en vitaliteitscoach Eline Bergshoeff van De Fysioclub geeft je alle ‘ins en outs’ over hoe je zelf je welzijn kunt verbeteren.

Voor 60-plussers is er van 13.45 tot 14.30 uur de lezing en praktijkworkshop Fit en Gezond met Positieve Gezondheid, georganiseerd door KDO Deurne. Hiervoor moeten deelnemers zich apart aanmelden via de pagina Fit en Gezond 60+ omdat er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Bij de lezing wordt ingegaan op de nieuwe omschrijving van de term gezondheid, die bedacht werd door voormalig huisarts Machteld Huber. Volgens haar gaan ziek zijn, herstellen en gezondheid niet alleen over het medische stuk. “Het gaat over de veerkracht om met zo’n situatie om te gaan en weer sterker te worden”, zegt Huber.

Oncozorg
Door Oncozorg Deurne wordt een lezing gegeven over de situatie waarin je met kanker wordt geconfronteerd. “Het leven verandert van het ene op het andere moment drastisch en je komt terecht in een voor jou onbekende wereld. Er komt meer op je af dan je vooraf kunt bedenken, zowel tijdens het behandeltraject als daarna”, leggen David Jansen en Paula Tolner van Oncozorg Deurne uit. Tijdens de lezing Oncozorg vertellen zij meer over de impact die de diagnose kanker heeft en geven ze tips over waar je terecht kan met je hulpvragen. De lezing start om 14.45 uur en duurt tot 15.30 uur.

Ralf Schmitz van Ames Sport en Zorg geeft een inkijkje in het proces van het loskomen van een nicotineverslaving. In de lezing Stoppen met roken geeft hij van 15.45 tot 16.15 uur tips hoe je hiermee aan de slag kunt gaan en vertelt hij over het succesvolle programma ‘Rookvrij en Fitter’. Want stoppen met roken onder begeleiding is volgens Schmitz veel succesvoller dan zelfstandig stoppen.

Grip op je geld
In de lezing Grip op je geld en je leven vertellen de vrijwilligers van GripOpSchuld meer over hoe je grip op je geld kunt krijgen, in plaats van dat het geld jou in zijn greep houdt. De organisatie helpt als lokale partner van de gemeente Deurne alle mensen met geldzorgen en schulden. Tijdens de lezing krijgen de aanwezigen een aantal tips die ze op weg helpen. De lezing duurt van 16.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie vind je op leefdeurne.nl. Later deze week lees je op de website van DMG ook alles over de workshops die er komende zaterdag plaatsvinden tijdens het festival.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen