18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneDMG houdt je op de hoogte van het EK voetbal in nieuwe...

DMG houdt je op de hoogte van het EK voetbal in nieuwe radiorubriek Over de Zijlijn

Of je nou een echte voetballiefhebber bent of alleen meejuicht wanneer Oranje speelt, DMG houdt je op de hoogte van het EK voetbal in Duitsland met de nieuwe radiorubriek Over de Zijlijn. Elke zaterdagochtend praat Lars Verspaij je rond 11.30 uur bij over alles wat er gebeurt bij het voetbalevenement dat komende vrijdag start met de wedstrijd Duitsland tegen Schotland.

“Ik heb er echt onwijs veel zin in om de luisteraars van DMG de komende vijf weken te informeren over het laatste EK-nieuws”, vertelt Lars. Hij is niet ‘zomaar’ een voetbalfanaat, maar volgt ook de hbo-opleiding SPECO Sportcommunicatie aan de Tilburg University. “Daar leiden ze je in vier jaar op tot communicatie- of mediadeskundige in de sportwereld. Ik zit nu in mijn derde jaar.”

Sfeer van toen
Met de kennis van de voetbalwereld zit het bij Verspaij dus wel snor, maar daar blijft het in de nieuwe rubriek niet bij, legt hij uit: “Natuurlijk kijken we terug en vooruit op de wedstrijden van dit EK, maar we gaan ook terug in de tijd naar oude EK’s en brengen de luisteraars van DMG Radio daarmee weer in de sfeer van toen.”

Daarnaast heeft Lars net als vele andere Nederlanders een mening over alles wat er op en rondom het veld speelt. “Als ik iets zie dat opvalt in positieve of negatieve zin zal ik daar zeker op een ongezouten manier van laten horen wat ik ervan denk. We gaan daarbij ook de interactie met de inwoners van de gemeente Deurne aan. Zij kunnen al vanaf nu via WhatsApp op 0493-227227 hun mening laten horen over dingen die hen opvallen bij het EK. Die appjes behandelen we ook in de radiorubriek en onder alle inzenders verloten we elke week een Oranje-outfit, bestaande uit een Oranje-poloshirt en cap”, legt Verspaij uit.

Haarbandje Depay
Volgens de DMG-voetbalexpert is Over de Zijlijn niet alleen voor voetbalgekken interessant. “We bekijken het EK in brede zin, dus alles wat er bij komt kijken tot het witte haarbandje van Memphis Depay toe”, lacht Lars. De naam van de nieuwe rubriek heeft hij bedacht met een dubbele betekenis: “Over de Zijlijn is niet alleen: over de zijlijn van het voetbalveld, maar ook over de grens of lijn tussen Nederland en Duitsland.”

Het EK voetbal wordt namelijk dit keer gespeeld bij onze oosterburen in maar liefst 51 wedstrijden, verspreid over tien speelsteden. De finale wordt op 14 juli  gespeeld in Berlijn, in het Olympiastadion. “Tijdens het evenement kunnen de luisteraars van DMG dus elke zaterdagochtend om 11.30 uur in het programma Deurne Draait Door al het laatste nieuws over het EK meekrijgen met een scherpe en lokale invalshoek. Daarnaast doen we ook elke zaterdagmiddag rond 16.40 uur een extra vooruitblik op de komende wedstrijden in het programma Ramon on Air.”

Over de Zijlijn hoor je komende vijf zaterdagen op DMG Radio, te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto’s: DMG/Lars Verspaij

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen