17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneEnergiecoöperatie heeft volgens onderzoek veel potentie voor aanpak netcongestie in Deurne

Energiecoöperatie heeft volgens onderzoek veel potentie voor aanpak netcongestie in Deurne

Problemen op het stroomnet zorgen de laatste tijd voor grote uitdagingen. Elektriciteit is uit ons dagelijks leven niet meer weg te denken en ook voor bedrijven is deze energiebron noodzakelijk om te kunnen blijven bestaan. Om de netcongestie in de regio Deurne aan te pakken zijn er bij tientallen bedrijven scans uitgevoerd door Stichting Energieke Regio en de resultaten zijn volgens Stichting Parkmanagement Peelland veelbelovend.

“De eerste conclusies die we alvast prijs kunnen geven, is dat een energiecoöperatie veel potentie lijkt te hebben door de goed overlappende energieprofielen”, aldus Parkmanagement Peelland. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 19 juni in Deurne worden de verdere bevindingen bekendgemaakt.

“Met een energiecoöperatie waarin zonne-energie gedeeld wordt, kan het zelfverbruik van zonne-energie zelfs bijna verdubbelen, van 34 naar 61 procent. Door het afsluiten van een groepstransport overeenkomst met de netbeheerder kunnen de gevolgen van netcongestie voor zowel afname als ‘invoeding’ verzacht worden”, meldt Stichting Parkmanagement.

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Stichting Energieke Regio en technisch adviesbureau Resourcefully en moet de mogelijkheden voor ondernemers in kaart brengen om energie te delen. Ook is bij bedrijfseigenaren de bereidheid gepeild om hierin gezamenlijk op te trekken. Met hetzelfde thema werd in maart door Parkmanagement Peelland en ZLTO-afdeling De Peel een eerste informatieavond gehouden waar zo’n 65 ondernemers uit onze gemeente op afkwamen.

Op woensdag 19 juni worden de verdere mogelijkheden van energiedeling besproken en de bevindingen uit het onderzoek toegelicht tijdens een vervolgbijeenkomst. Deze vindt plaats bij De Reizende Man aan de Liesselseweg 183 in Deurne en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar secretariaat@pmpeelland.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen