12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneDMG Radio vernieuwt weekendprogrammering met Zaterdagmiddag Keet

DMG Radio vernieuwt weekendprogrammering met Zaterdagmiddag Keet

De programmering van DMG krijgt vanaf zaterdag een nieuwe radioshow. In de Zaterdagmiddag Keet die voortaan wekelijks van 14.00 tot 16.00 uur is te beluisteren, wordt aandacht besteed aan wat er te doen is in Deurne op gebied van muziek en cultuur en vindt er veel interactie plaats met de luisteraars.

“Het nieuwe middagprogramma is vooral bedoeld om je een goed gevoel te geven op je vrije zaterdagmiddag”, vertelt DMG-dj Sonny Noorlander. Eerder presenteerde hij het jongerenprogramma Lokaal 0493 bij de radiozender voor Deurne en omstreken.

Feestje
De naam van de nieuwe radioshow heeft een dubbele betekenis. “Het is aan de ene kant een soort van gezellige schaftkeet waar je samenkomt en bijpraat en aan de andere kant wordt er met het woord ‘keet’ bedoeld dat we gaan keten en een feestje gaan bouwen. Het is per slot van rekening weekend”, zegt Noorlander

Onbewoond eiland
De DMG-presentator legt uit dat er naast veel actuele lokale informatie, ook ruimte is voor de muzieksmaak en de mening van de luisteraar: “In het Noorlander Noodpakket zitten elke week drie liedjes, waarvan de luisteraars mogen bepalen welke titel er uit moet en welk nieuw nummer erin moet. Echt tracks waar je van zegt: ‘als ik naar een onbewoond eiland zou gaan, moeten deze drie liedjes mee’. Het nummer dat door de luisteraar elke week wordt toegevoegd draaien we natuurlijk, maar we willen ook graag horen van je waarom juist dat nummer in het Noorlander Noodpakket moet worden toegevoegd.”

Lokaal
Daarnaast gaat het lokale nieuws een belangrijke rol spelen in de Zaterdagmiddag Keet. “Aan de hand van een recente gebeurtenis in Deurne of omgeving vormen we een stelling. De luisteraars mogen vervolgens laten weten of ze het daarmee eens zijn of niet. De onderwerpen in de Stelling van Sonny kunnen uiteenlopen van: ‘het is een goeie zaak dat het parkeren in Deurne voortaan gratis is’ tot ‘starters op de woningmarkt moeten niet zo zeuren, ze hebben het toch prima bij paps en mams’. Het is natuurlijk niet altijd mijn eigen mening, maar een stelling die vooral bedoeld is om discussie aan te wakkeren over lokale hete hangijzers”, aldus Noorlander.

Verder zet de DMG-dj elke week in Sonny’s Spotlight telkens een ander cultureel of muzikaal evenement in de schijnwerper. “Ook dat kan heel uiteenlopend zijn. Van een tentoonstelling in een museum tot een optreden van een dj of artiest in een uitgaansgelegenheid. Tips hiervoor kun je ook doorgeven via sonnynoorlander@dmgdeurne.nl of met WhatsApp melden op 0493-227227.

DMG Radio is te ontvangen in de regio Deurne op 106.2 FM en in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen