12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneWater Natuurlijk Aa en Maas wil jonge mensen enthousiast maken voor bestuursfunctie...

Water Natuurlijk Aa en Maas wil jonge mensen enthousiast maken voor bestuursfunctie waterschap

Nieuwe, jonge mensen enthousiast maken voor een bestuursfunctie bij het waterschap. Dat is wat de fractie van Water Natuurlijk Aa en Maas graag wil. Daarom start de politieke partij die vorig jaar met acht zetels als grootste uit de bus kwam bij de waterschapsverkiezingen een talentenklas van 12 tot 15 personen uit Oost-Brabant.

Volgens Water Natuurlijk Aa en Maas is het tijd voor actie omdat er in 2027 weer nieuwe verkiezingen zijn voor de waterschappen. Naar verwachting zullen vier van de acht fractieleden dan afscheid nemen vanwege hun leeftijd. Om die reden zoekt de partij mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in hoogwaterbescherming, waterbeheer, waterzuivering en vooral water-natuur, landschap en recreatie. Iedereen tussen 18 en 60 jaar kan reageren.

Natuur, landschap/erfgoed en recreatie/educatie zijn voor de fractie, naast de traditionele taken van het waterschap, dé drijfveer bij hun werk. Naast veilig, voldoende, schoon en gezond water vinden de leden natuurlijk water, landschappelijk water en recreatief water belangrijk voor de burgers en de natuur zelf.

De fractie wil komend najaar drie interactieve online-lessen houden met betrekking tot integraal waterbeheer. Ook is het idee om twee veld-excursies te organiseren. Bij interesse kunnen mensen contact opnemen met fractievoorzitter Jacques van Geest  via info.jacquesvangeest@gmail.com of 06-54223920) of met bestuurslid Ernest de Groot  via ernestdegroot@hetnet.nl.

Foto: Natuurlijk Aa en Maas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen