5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneDMG start met dagelijks elk uur regionieuws op de radio

DMG start met dagelijks elk uur regionieuws op de radio

Het laatste nieuws uit de regio Deurne, Asten, Someren en Helmond kun je sinds dinsdagochtend ook elke werkdag horen op DMG Radio. Tussen 07.00 en 19.00 uur worden naast het landelijke nieuws op het ‘hele uur’, voortaan regiobulletins uitgezonden op het ‘halve uur’.

De bedoeling is dat het regionale journaal later dit jaar ook op de radiozenders van Dit is Helmond en Siris wordt uitgezonden in het kader van de samenwerking tussen de drie omroepen.

Op de hoogte houden
“Het is al heel lang een wens van DMG om overdag ook via de radio de inwoners op de hoogte te houden van wat er bij hen in de buurt gebeurt. Dat professioneel uitvoeren op een manier waarbij de continuïteit ook wordt gewaarborgd, is een kostbare zaak”, zegt algemeen coördinator Ivo Boudewijns van DMG. “Dankzij de samenwerking met de twee collega-omroepen en de gezamenlijke subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) hebben we dit nu kunnen realiseren.”

De nieuwe regiobulletins bevatten nieuws uit de hele streek, legt Boudewijns uit: “Uit zowel financiële als strategische overwegingen is voor deze opzet gekozen. Wel worden de journaals per zender aangepast zodat de nadruk in het nieuws ligt op onderwerpen uit de gemeente waarvoor wordt uitgezonden.” Naast het zogenoemde ‘bovenlokale’ nieuws op de radio, brengt DMG ook 24 uur per dag en zeven dagen per week het laatste lokale nieuws uit Deurne via haar website.

Professionaliseren
De radiozenders van DMG, DiH en Siris gaan de komende tijd ook aanpassingen doen waardoor op alle drie de stations een zelfde muziekformat wordt gehanteerd en ook de audiovormgeving uniform gaat klinken. “In de samenwerking met de andere twee omroepen willen we ook op de radio verder professionaliseren en meer eenheid uitstralen. Je moet dan denken aan de jingles, de muziek, maar ook de technische kant, zoals de geluidskwaliteit”, aldus Boudewijns.

De drie lokale radiostations starten daarnaast binnenkort het gezamenlijke nieuwsmagazine Regio Vandaag. In het programma dat op werkdagen van 18.00 tot 19.00 uur te horen is, worden de luisteraars in een uur tijd bijgepraat over wat er die dag allemaal is gebeurd in de regio.

DMG Radio is te ontvangen in de regio Deurne op 106.2 FM en in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen