8.9 C
zaterdag 4 mei 2024
Home- DeurneSV Deurne laat kansen liggen in duel tegen RKSV De Ster (4-2)

SV Deurne laat kansen liggen in duel tegen RKSV De Ster (4-2)

Twee weken terug werd de wedstrijd definitief gestaakt in de 23ste minuut na een vervelende botsing van Finn van der Steijn met de keeper van De Ster, waarbij de ambulance niet binnen een half uur aanwezig was. Jammer, want Deurne speelde op dat moment een prima pot met twee grote kansen voor Stefan van der Werf, maar met een stand van 0-0 werd de wedstrijd verplaatst naar Tweede Paasdag, waarop het duel eindigde in een 4-2 verlies.

De wedstrijd werd vanaf de 23ste minuut ingezet waarbij Joris van den Heuvel als vervanger van Finn aantrad. Elke speler weet dat je scherp moet beginnen, maar binnen een paar minuten was het al 1-0 voor De Ster.

Te laat
Willem van der Meer was naar voren en niet snel genoeg terug, waarbij het afstemmen met Luuk Veeneman niet afdoende was en de rechterspits op de achterlijn kon voortrekken richting de tweede paal waar hard werd binnengekopt. Peter Strijbosch kon half pareren waarna de bal via de binnenkant van de paal binnenrolde. Yuri Veeneman was net te laat om de bal van de doellijn te trappen.

Een 10 minuten later werd een magnifieke steekbal van Dennis Groen perfect aangenomen door Van der Werf en met een diagonaal schot in de linkerhoek binnen geschoten, weer 1-1. De laatste kans is er in de 45ste minuut als Joris nog een weggebokste bal van de keeper ineens op de slof neemt en deze maar net voorlangs gaat. Na 22 minuten is het al rust.

Niet bij de les
Helaas geeft de tweede helft in de eerste minuten hetzelfde beeld als de eerste minuten van de eerste helft. Deurne is niet bij de les en een verre voorzet van rechts aan de zijlijn belandt bij de tweede paal waar de boomlange spits de bal binnenkopt. Niet lang daarna geeft Stefan van der Werd een steekbal op Gert Swinkels maar zijn lobschot van ruim 30 meter valt op het dak van het doel.

Daartegenover leidt balverlies van Luuk Veeneman tot een zeer gevaarlijke schotkans maar Strijbosch heeft een topredding in huis waardoor 3-1 wordt voorkomen. Daarna volgt een mooie aanval op rechts via Stijn Boerenkamps en Gert Swinkels die een strakke voorzet geeft richting de 11 meter waarbij Rens Joosten onderuit wordt getrapt en de goed leidende scheidsrechter een penalty geeft. Van der Werf schiet hard via de paal binnen en het staat weer 2-2.

Rommelig
Dan volgt een rommelige fase bij Deurne waarbij een te korte terugspeelbal van Boerenkamps maar net kan worden weggewerkt door Peter Strijbosch en waarbij balverlies van Luuk Veeneman weer leidt tot een gevaarlijke kans van De Ster. In de 74ste minuut dribbelt een aanvaller van De Ster de 16 meter binnen, waarna Yuri Veeneman een tikkie geeft en de scheidsrechter weer naar de stip wijst.

Strijbosch heeft menig penalty gestopt en ook deze was het stoppen waard, maar de slecht genomen penalty ging onder het lichaam van Peter door. Weer een achterstand voor Deurne. Gedurende de laatste minuten volgen kansen over en weer nadat Jasper Aarts voor Yuri Veeneman in de ploeg is gekomen om nog een punt te forceren.

Hoofdblessure
In de slotfase valt Peter Strijbosch uit met een hoofdblessure doordat een weggetrapte bal terugkaatst tegen zijn hoofd. Hierdoor kan Jorg van Deursen invallen waarbij zijn zwarte shirt moeten worden ingewisseld tegen het oranje shirt van Strijbosch. Ook Van Deursen houdt helaas zijn doel niet schoon.

Deurne heeft nog enkele kansen (voorzet Dennis Groen en kopbal Willem van der Meer; schot van Rens Joosten), maar de grootste kans lijkt voor Jasper Aarts die sterk de bal van de rechtsback afpakt en opstoomt richting de 16 meter maar het vervolg komt er niet. Bij een uitbraak van De Ster in de laatste minuut volgt de 4-2, waarna de scheidsrechter snel afblaast. Een punt had erin gezeten, maar er waren iets te veel persoonlijke fouten en de tegendoelpunten vielen op de verkeerde momenten.

Volgende week spelen de blauwwitten uit op Sportpark Bocholtzerheide in Bocholtz tegen Sportclub’25.