12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneDMG viert feest en trekt door gemeente Deurne met elektrische bus van...

DMG viert feest en trekt door gemeente Deurne met elektrische bus van Ebusco

Voor het Cultuurcentrum in Deurne arriveerde zaterdagmiddag een spiksplinternieuwe elektrische bus van Ebusco waarmee DMG tijdens de viering van het 10-jarig bestaan twee dagen door de gemeente Deurne rijdt om mensen te verrassen met verschillende presentjes. Rond 12.15 uur ging de bus op weg naar de eerste stop in Neerkant.

Het rondrijden met de Ebusco-bus heeft voor DMG een symbolische waarde, legt Willem Wijnen uit die als reporter op de bus meerijdt: “Precies tien jaar geleden toen DMG startte, hebben we ook een promotietour gedaan door alle kerkdorpen maar toen met een ouderwetse gele Amerikaanse schoolbus. In die tien jaar geleden is er veel veranderd bij DMG maar ook als het gaat om ons vervoer. Daarom rijden we nu twee dagen rond met een duurzame elektrische bus die beschikbaar is gesteld door Ebusco.”

Neerkant
Grote kans dat je de bus van DMG dus ergens tegenkomt in de gemeente Deurne. “We starten de reis zo meteen naar het zuiden richting Neerkant, een dorp dat ook diep bij ons in het hart ligt maar we gaan het hele weekend zoveel mogelijk plaatsen bezoeken in de gemeente”, vertelt Wijnen. De bus zal na het bezoek aan Neerkant nog stoppen in Liessel, Vlierden en in Deurne in de St. Jozefparochie en de Zeilberg. Zondag gaat de DMG-promotietour verder door in onder meer Helenaveen en Griendtsveen en in Deurne in de Walsberg, Koolhof en het centrum.

Verrassen
De reporters Willem Wijnen en Martien Vogels van DMG gaan op die verschillende plekken willekeurige inwoners van de gemeente verrassen met een waardebon van Centrum Management Deurne of een waardebon van Van Deursen Bloemen. Ook krijgen ze een presentje van Ebusco in de vorm van een miniatuur versie van de elektrische bus.

De jubileumuitzending van DMG kun je op zaterdag 22 en zondag 23 januari beluisteren in de regio Deurne via 106.2 FM, overal online via dmgdeurne.nl en met de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen