28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDocumentaire ‘Gevangen in schoonheid’ in Groot Atelier museum De Wieger

Documentaire ‘Gevangen in schoonheid’ in Groot Atelier museum De Wieger

In het kader van de tentoonstelling Vrouwenpalet toont museum De Wieger in Deurne op donderdag 20 oktober om 14.30 uur de documentaire ‘Gevangen in schoonheid – Ernst & Karin van Leyden’.

De documentaire schetst het tragische leven van het schildersechtpaar Karin en Ernst. Ze waren tijdgenoten van Karel Appel en Salvador Dali, portretteerden de familie Chaplin, maar hebben nooit een plek in de artistieke geschiedenis gekregen.

Gepassioneerde relatie
De film is een portret van een gepassioneerde relatie die gedoemd was te mislukken, ondanks hun opwindende bestaan. Dat blijkt uit hun overvloedige correspondentie en glamourfotografie. In de film geeft hun enige zoon Ragnar een ontluisterende indruk van zijn ouders. Tegelijk is ‘Gevangen in Schoonheid’ een prachtig tijdsbeeld van het society-kunstenaarsleven uit de vorige eeuw.

Reserveren
Mensen die de filmvertoning willen bijwonen, wordt gevraagd van te voren te reserveren  op de website van De Wieger. Hier vind je ook informatie over andere activiteiten in oktober en november in het museum in Deurne.

Foto: De Wieger – Karin van Leyden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen