16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDocumentaire over Griendtsveense basisschool De Driehoek op tv en bij Nacht van...

Documentaire over Griendtsveense basisschool De Driehoek op tv en bij Nacht van het Witte Doek

De documentaire ‘Dorp zonder school’ over basisschool De Driehoek in Griendtsveen, zal na de besloten première op 5 juli in het dorp ook te zien zijn bij filmfestival Nacht van het Witte Doek in Deurne. Daarnaast wordt de film die BNNVARA en D2D Media maakten, op donderdag 29 augustus uitgezonden op tv via NPO2.

Afgelopen donderdag werden de laatste beelden opgenomen voor de documentaire van producent Daan Willekens en regisseur Ellis Smulders. De twee hadden gehoord van de problematiek van de kleine school in Griendtsveen en het voornemen van scholengroep Dynamiek om De Driehoek te sluiten vanwege het te lage aantal leerlingen. Willekens en Smulders willen met de film het maatschappelijk probleem van het verdwijnen van kleine scholen in beeld brengen.

Leefbaarheid
Die ontwikkeling heeft volgens hen namelijk niet alleen gevolgen voor het onderwijs, maar ook voor de leefbaarheid en de onderlinge verbondenheid van de gemeenschap. Dat is ook onder meer de reden dat de ouders van de leerlingen van De Driehoek zelf het initiatief namen om de school te redden door met Stichting Primair Onderwijs (SPO) het bestuur van de basisschool over te nemen.

Peelsafari
In ‘Dorp zonder school’ komen zowel ouders als leerlingen en andere betrokkenen aan het woord en zijn beelden te zien van de kinderen terwijl ze op Peelsafari gaan. Meester Robert zet dan zijn tropenhelm op, de verrekijkers en vergrootglazen gaan mee en de leerlingen gaan samen op avontuur in de Peel, waarbij regelmatig insecten en planten worden gespot en soms zelfs een slang. Dit keer kwamen ze iets heel anders tegen tijdens hun safari; een cameraploeg.

De documentaire gaat op vrijdag 5 juli in première tijdens een besloten bijeenkomst in Griendtsveen. Zondagmiddag 25 augustus is de film te zien tijdens het filmfestival De Nacht van het Witte Doek in Deurne en daarna komt deze documentaire op tv bij BNN/VARA op NPO2 op donderdag 29 augustus.

Lees ook: Nieuwsdossier: Basisschool De Driehoek Griendtsveen

Foto’s: De Driehoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen