16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneWethouder Oomen belooft concreet plan voor Zeilbergse gymzaal in uiterlijk eerste kwartaal...

Wethouder Oomen belooft concreet plan voor Zeilbergse gymzaal in uiterlijk eerste kwartaal 2025

Na een motie van Onafhankelijke Groep Deurne (OGD) met de vraag om meer haast te zetten achter de realisatie van een gymzaal in de Zeilberg en nog voor juli met een uitvoeringsplan te komen, heeft wethouder Tom Oomen toegezegd dat er in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar een concreet plan voorligt aan de gemeenteraad over de komst van een beweegvoorziening in de wijk.

Daarvoor wil de wethouder nu al meteen starten met het verzamelen van nog benodigde informatie, zodat er in het derde kwartaal van dit jaar nog kan worden begonnen met het werken naar het concrete plan dat begin 2025 klaar moet zijn.

Verwarring
Dinsdagavond bleek tijdens de raadsvergadering dat er vooral verwarring was over wat een haalbaarheidsonderzoek is en wat een uitvoeringsplan inhoudt? “Het zijn natuurlijk een aantal termen die ook door elkaar heen lopen. Volgens mij is het van belang voor de gemeenteraad, maar ook voor Zeilberg: wanneer weten we wat het gaat kosten en kunnen we daar een klap op geven?”, zegt Oomen.

In een eerdere raadsinformatiebrief werd door de wethouder gesproken over het starten van een haalbaarheidsonderzoek in het derde kwartaal van dit jaar, over de uitkomst hiervan zou de gemeenteraad dan in de eerste drie maanden van 2025 worden geïnformeerd. Oomen verduidelijkte zich in de raadsvergadering: “Waar wij nou voor staan is om niet tot Q3 te wachten, maar toch al zaken bij elkaar te sprokkelen waar we zeker van weten dat we die nog missen voor de volgende fase.”

Potjes
Voor de financiering van de beweegvoorziening wil Oomen bekijken of er van budgetten van andere bestemmingen als ‘beweging’ geld kan worden gebruikt voor de gymzaal van de Zeilberg. Dit omdat het oorspronkelijke ‘beweeg’-budget van 1.500.000 euro al opgaat aan een dergelijke voorziening in Neerkant. “Ik ga eerst kijken in de potjes die we dan binnen maatschappelijke voorzieningen nog overhebben. Als we daar al bestemmingen voor hebben, kom ik met de vraag naar middelen naar de raad”, aldus wethouder Tom Oomen.

Fractievoorzitter Benny Munsters van OGD gaf hierop aan de motie te willen aanhouden tot het eerste kwartaal van 2025 en deze alsnog te willen ‘verscheuren’ wanneer er op dat moment een concreet uitvoeringsplan ligt voor de realisatie van de beweegvoorziening in Zeilberg.

Lees ook: Fractie OGD wil dat gemeente haast maakt met gymzaal Zeilberg; ‘Na bijna 4 jaar nog altijd niet opgestart’

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen