12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneLuisteraars bepalen muziek op DMG Radio tijdens Koning voor een Dag

Luisteraars bepalen muziek op DMG Radio tijdens Koning voor een Dag

De luisteraars van DMG mogen komende zaterdag bepalen wat er aan muziek wordt gedraaid op de radio tijdens Koning voor een Dag. Bij het acht uur durende radioprogramma op Koningsdag zijn de inwoners van Deurne en omgeving de baas over welke liedjes er te horen zijn op de lokale radiozender.

Daarnaast zijn er van 12.00 tot 20.00 uur Oranje Outfits te winnen en word je op de hoogte gehouden van alle activiteiten die er in Deurne plaatsvinden in het kader van Koningsdag.

Coronatijd
Het oorspronkelijke idee voor de uitzending stamt uit de tijd dat de coronapandemie nog heerste. “Omdat er toen geen evenementen mochten plaatsvinden, zijn we destijds gestart met dit concept om de mensen thuis toch een Koningsdaggevoel te geven. Dat bleek zo’n succes te zijn dat we hebben besloten om het ook na coronatijd voort te zetten”, vertelt algemeen coördinator Ivo Boudewijns van DMG.

De kans voor luisteraars om de muziek op DMG Radio te bepalen, levert volgens dj Ramon van Hoek altijd bijzondere suggesties op: “Omdat de muziek van DMG Radio regelmatig wordt getest en is afgestemd op de smaak van onze luisteraars, komen de verzoekjes voor een groot deel overeen met wat we normaal draaien. Maar er zitten ook leuke liedjes bij die je niet meer zo vaak op de radio hoort. Dat kan echt van alles zijn; van Metallica tot Anneke Grönloh en van Normaal tot André Rieu.”

Oranje Outfits
Naast de liedjes die de luisteraars de hele dag kunnen aanvragen, zijn er ook elk uur Oranje Outfits te winnen met een Oranje-polo en cap van Vakgarage Spreeuwenberg in Deurne. Om het pakket te winnen, moeten de luisteraars de uitzending aandachtig beluisteren. Wanneer het Oranje Alarm te horen is, wint de luisteraar die als eerste belt of een WhatsApp stuurt naar 0493-227227.

Elk uur draaien de presentatoren van DMG ook aan het Koningsrad. Op elke positie van het rad met 27 liedjes, staat een favoriet nummer van Koning Willem Alexander. Waar het Koningsrad stopt met draaien, bepaalt telkens welk liedje er dat uur wordt gedraaid. Tussen alle muziek door houden de reporters van DMG de luisteraars op de hoogte van de verschillende Oranje-activiteiten die er die dag plaatsvinden.

Koning voor een Dag wordt op zaterdag 27 april van 10.00 tot 20.00 uur gepresenteerd Theo de Wit en Dennis Mansvelders (12-14 uur), Arno Knapen en Ivo Boudewijns (14-16 uur), Ramon van Hoek en Eric Senders (16-18 uur) en Tim van der Weerden en Stefan Senders (18-20 uur).

DMG Radio is te ontvangen in de regio Deurne op 106.2 FM en in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG Radio luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen