10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneHoge Nood App biedt oplossing voor gebrek aan openbare toiletten in centrum...

Hoge Nood App biedt oplossing voor gebrek aan openbare toiletten in centrum Deurne

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je staat midden in een winkelstraat en ineens moet je hoog nodig naar het toilet. Maar in het centrum van Deurne kan dat soms best lastig zijn om een wc te vinden. Het gemeentehuis is niet de hele dag geopend en niet elke winkelier zit er op te wachten dat zijn of haar toilet wordt gebruikt.

Vertegenwoordigers van Centrummanagement Deurne, de gemeente Deurne, de LEV-groep en de kring KBO hebben samen gekeken hoe ze dit probleem konden oplossen en hebben nu de Hoge Nood App geïntroduceerd. Hiermee kun je zien welke eigenaren of beheerders van bepaalde gebouwen aangeven dat mensen gebruik kunnen maken van het toilet.  Mensen die hoge nood hebben, kunnen via de app zien waar die toiletten zijn. De Hoge Nood App is gratis te downloaden in Google Play en de Appstore.

Ouderen
Uit onderzoek bleek dat veel mensen in Deurne zitten met het probleem van het gebrek aan een goed bereikbaar openbaar toilet. Zo heeft het kringbestuur van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in 2019 alle wijken bezocht en ouderen gevraagd wat zij nodig hebben om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en mee te blijven doen in de maatschappij. Daaruit bleek dat openbare toiletten daarbij belangrijk zijn voor ouderen. Maar ook (groot-)ouders met kleine kinderen, winkelbezoekers van buiten de gemeente en toeristen geven aan dat het wenselijk is om een toilet in de buurt te hebben.

Aanmelden
De werkgroep die de app voor Deurne heeft geïntroduceerd, vraagt eigenaren en beheerders van alle openbare gebouwen, winkels, horeca, maar ook bijvoorbeeld van clubhuizen, wijkgebouwen, zorg- en gezondheidscentra om kenbaar te maken in de app dat er een toiletmogelijkheid is die gebruikt mag worden. Zij kunnen zich gratis aanmelden bij de Hoge Nood App.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen