18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- LiesselDodenherdenking in Liessel door renovatie en vele regen dit jaar niet bij...

Dodenherdenking in Liessel door renovatie en vele regen dit jaar niet bij oorlogsmonument

De Dodenherdenking die in Liessel op 4 mei traditiegetrouw plaatsvindt bij het oorlogsmonument aan de Monseigneur Berkvensstraat kan zaterdag niet doorgaan op die plek. De dorpsraad meldt dat is gekozen om de herdenking te verplaatsen naar het terras van sportpark de Smeltkroes, dat vlakbij het monument ligt.

Reden voor een andere locatie houdt verband met de grootschalige renovatiewerkzaamheden die op dit moment aan het herdenkingsmonument plaatsvinden. Hierdoor is het terrein niet goed begaanbaar.

Regenbuien
De gemeente had beloofd dat er voor de Dodenherdenking op 4 mei rijplaten zouden worden gelegd, zodat ook ouderen en minder-validen met rolstoel of rollator bij het monument konden komen. Maar de hevige regenbuien van donderdagavond hebben ervoor gezorgd dat dit geen optie meer is omdat het terrein te modderig is geworden.

Ongelukkige timing
Dorpsraad Liessel zegt het initiatief tot renovatie van het herdenkingsmonument te waarderen, maar vind de timing erg ongelukkig: “De situatie is niet ideaal en we hadden graag inspraak gehad in het moment van renoveren, maar het is nu even niet anders. Ondanks de omstandigheden hopen we er samen een mooie herdenking van te maken.”

Voor de herdenking wordt nu om 19.45 uur verzameld op het terras bij de kantine van sportpark de Smeltkroes. Vanaf 19.55 uur vindt daar ook de herdenking en kranslegging plaats. Vrijwilligers van de organisatie zijn om 19.30 uur aanwezig om de gasten te begeleiden. Aansluitend aan de herdenking is er voor alle aanwezigen een kopje koffie in de kantine van de Smeltkroes.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen