16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneEis van 120 uur werkstraf voor Deurnenaar die kettingbotsing op N270 veroorzaakte

Eis van 120 uur werkstraf voor Deurnenaar die kettingbotsing op N270 veroorzaakte

Een 36-jarige Deurnenaar heeft vrijdag in de rechtbank van Den Bosch een werkstraf van 120 uur tegen zich horen eisen vanwege een kettingbotsing die hij in november 2021 veroorzaakte op de N270 tussen Helmond en Deurne. De officier van justitie wil de man ook een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar opleggen om herhaling te voorkomen.

Bij het ongeval knalde de verdachte op een aantal stilstaande auto’s, waardoor de bestuurster van het eerst geraakte voertuig zwaargewond raakte. De vrouw brak door de klap haar nek en bekken en hield een scheur in haar heup over aan de kettingbotsing.

Volgens het OM moet de Deurnenaar niet op hebben zitten letten om zo hard tegen de auto van het slachtoffer te kunnen rijden. De man zegt niet meer te weten wat er precies gebeurde, maar is er van overtuigd dat hij met zijn aandacht bij het verkeer was.

Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat Deurnenaar niet onder invloed was van alcohol of verdovende middelen en dat hij op het tijdstip van het ongeval ook niet actief was op zijn telefoon. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen