7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDOE! start online petitie voor behoud intercitys

DOE! start online petitie voor behoud intercitys

De Deurnese politieke partij DOE! start een online petitie om de teruggang naar één intercitytrein per uur tegen te houden. Ook willen zij voorkomen dat het aantal sluitingen van de spoorwegovergangen ten oosten van het station nog verder toeneemt.

Onlangs zijn maatregelen bekend geworden voor de beoogde treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf. Deze maatregelen gaan ten koste van de bereikbaarheid van Deurne en de regio. Via de petitie roept DOE! het Rijk en leden van de stuurgroep internationale spoorverbinding Eindhoven-Düsseldorf op om een nieuw alternatief te onderzoeken waarmee de goede bereikbaarheid van Deurne behouden blijft.

Verslechtering bereikbaarheid Deurne
Sinds 2016 is de stuurgroep internationale treinverbinding Eindhoven-Düsseldorf bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om deze treinverbinding te realiseren. De stuurgroep geeft aan alleen alternatieven te onderzoeken die “leiden tot een verbetering t.o.v. de huidige situatie door o.a. een kortere reistijd, minder vaak overstappen en/of kwalitatief betere overstapmogelijkheden en/of frequentere reismogelijkheden”.

Conclusie: nadelig
De stuurgroep concludeert dat dit voorkeursalternatief “in beginsel nadelig [is] voor binnenlandse reizigers die over Eindhoven reizen. Voor gebruikers van het treinstation en inwoners van Deurne heeft dit grote negatieve gevolgen, omdat er minder frequente reismogelijkheden zijn en omdat men langer voor een spoorwegovergang staat met een hoger risicoprofiel tot gevolg.

Start online petitie!
DOE! vindt dit “onbegrijpelijk, omdat er juist de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd in de spoorzone en dat er juist in het gesloten regionale bereikbaarheidsakkoord wordt ingezet op het verbeteren van het ‘daily urban system’. Daar draagt dit voorkeursalternatief niet aan bij”.
Om deze ontwikkelingen om te buigen naar een alternatief dat ook goed is voor Deurne en de (sub)regio start DOE! een online petitie om dit kracht bij te zetten met petitie24.nl/s1995.

Alle partijen
Naast de petitie gaat DOE! een motie opstellen voor de gemeenteraad om gezamenlijk in te zetten op het behoud of de verbetering van de bereikbaarheid van Deurne en de (sub)regio. Deze motie zal alle politieke partijen oproepen om de (sub)regio, regio, provincie en landelijke kanalen in te zetten om mee te werken.

Lees ook op DMG: Wellicht één Intercity per uur minder in Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen