8.3 C
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneDoor blessures geteisterde SV Deurne kansloos onderuit bij Limburgia (5-0)

Door blessures geteisterde SV Deurne kansloos onderuit bij Limburgia (5-0)

Door de gele en rode kaarten en de opgelopen blessures vorige week tegen Wittenhorst mistte SV Deurne op voorhand vijf basisspelers en moest de technische staf puzzelen met welke opstelling het in de winning mood zijnde Limburgia te bestrijden. Tot overmaat van ramp moest Luuk Veeneman zich zondagochtend ook nog ziek afmelden. Dat resulteerde in een kansloze strijd met een eindstand van 5-0.

Voordat de Deurne-mannen konden wennen aan het afgesproken tactisch plan was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Binnen drie minuten wist Limburgia twee keer op nagenoeg identieke wijze te scoren. Een snelle aanval over de rechterflank met een prima voorzet net voorbij de tweede paal en twee goede tegendraadse kopballen in de verre hoek en het was 2-0. Het was aan keeper Peter Strijbosch te danken dat de score binnen het kwartier niet nog verder opliep.

Hete handen
Deurne wist daar slechts één mogelijkheid tegenover te zetten via een vrije trap op een meter of twintig, die door Redwan El Idrissi goed werd genomen en de keeper van Limburgia hete handen bezorgde.

Rebound
Na een klein half uur was het wederom raak, dit keer via een aanval over links met een in eerste instantie gepareerde kopbal van aanvoerder Velraeds, die de rebound wel wist binnen te werken 3-0. In de 34e minuut was er een kans voor Thijs Matheij, die te makkelijk in de zestien ging liggen, waarbij een poging om de bal van dichtbij op doel te schieten waarschijnlijk kansrijker was geweest. Kort daarna was er een vrije trap van Gert Swinkels, die de keeper van Limburgia ternauwernood onschadelijk wist te maken.

Weggeven corner
Direct na rust zette Limburgia goed druk en werd een hard schot vanaf de rechterkant van de zestien via de vingertoppen van Peter Strijbosch en de lat tot corner verwerkt. Het was uitstel van executie, omdat de corner na een scrimmage voor het doel uiteindelijk over de lijn werd gewerkt 4-0. Een kleine tien minuten later werd er uit een enigszins onnodig weggegeven corner wederom met het hoofd gescoord door de aanvoerder van Limburgia 5-0.

Wisselen
Voor Deurne het sein om te gaan wisselen, eerst kwam Giel Knijnenburg voor Stefan van der Werf, wat later kwamen Jasper Aarts en Joost Gerrits voor Thijs Matheij en Sam Schaefer en weer iets later kwamen Bram van Berlo en Rens Joosten erin als vervangers voor de moegestreden Redwan en de via een onnodige harde charge van Noah van Dijk weer fors geblesseerd geraakte Finn van der Steijn.

Gele kaart
De goed leidende scheidsrechter Stan Verhaag uit Venray gaf hiervoor de enige gele kaart van de wedstrijd. Met zeven jonkies op het veld wist SV Deurne de schade verder te beperken en kwamen er zelfs nog een paar mogelijkheden voor een eretreffer. Door de uitslagen bij de andere wedstrijden zakt Deurne naar de twaalfde plaats en zal het volgende week thuis tegen Schaesberg vol aan de bak moeten. Hopelijk kan trainer Frank Teeuwen dan weer beschikken over een aantal van de vandaag afwezige steekhouders.