15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- ZeilbergZSV maakt tegen Volharding geen gebruik van man meer; 8 gele en...

ZSV maakt tegen Volharding geen gebruik van man meer; 8 gele en 2 rode kaarten maar geen doelpunten (0-0)

Maar liefst acht keer geel en twee keer rood hield de scheidsrechter spelers en staf van de gasten uit Vierlingsbeek voor. De frustratie droop er dan ook met tijden flink vanaf bij RKVV Volharding. Waar het zelf de botte bijl niet schuwde, was er commentaar op bijna elke beslissing die tegen ze werd genomen.

Dat maakte ook dat er amper aan voetbal toegekomen kon worden, ook niet bij de thuisploeg toen het in de eerste helft al met een man meer kwam te staan. De brilstand op het scorebord na het laatste fluitsignaal, gaf beide ploegen geen reden tot tevredenheid.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Na tien minuten volop strijd, hadden er zich nog geen doelkansen voorgedaan. Twee minuten later was er de eerste opwinding toen doelman Leon Thijs omver werd gelopen na een vangbal na een voorzet. De bal hobbelde wel binnen, maar dat was natuurlijk geen geldig doelpunt. Na twintig minuten was er geel voor Jens Biersteker toen Davy Althuizen die weggedraaid was, onderuit gehaald werd. Biersteker was niet de man van de overtreding, maar werd door een medespeler aangewezen tot tevredenheid van de bank. Die tevredenheid zou nog veranderen.

Vieze overtreding
Amper drie minuten later was het weer raak. Dit keer was de kaart voor de aanvoerder van Volharding, Mark Blenckers, na een vieze overtreding opnieuw op Davy Althuizen. De scheidsrechter dreigde het moeilijk te gaan krijgen als hij niet doortastender op zou gaan treden en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Iets minder dan tien minuten voor rust ging het dan ook mis voor de gasten. Jens Biersteker pakte zijn tweede gele prent, dus rood, toen hij de opstomende Rick Leenders neerhaalde nadat die hem gepasseerd was. Het commentaar op de scheidsrechter op het veld en op de bank zwol aan.

Prachtige zweef
Wat je kon verwachten, gebeurde: een minuut voor rust werd van grote afstand op doel geschoten. ZSV-goalie Leon Thijs redde met een prachtige zweef naar de bovenhoek, maar de scheidsrechter gaf achterbal. Dit tot afgrijzen van de gefrustreerde bank en een waarschuwing was het gevolg. Toen de scheidsrechter bij het weglopen nog wat hoorde, volgde geel voor de assistentcoach. Na het rustsignaal ging hij de discussie met de arbiter op het veld al aan en eenmaal bij de kleedkamers aangekomen, was de scheidsrechter het moe. Een tweede gele, dus een rode kaart was het gevolg.

Grote mogelijkheid
Na rust kwam Koen Kuunders voor Dirk Verlijsdonk die met een flink ei op zijn enkel niet verder kon. Al na twee minuten was er een opgelegde kans voor Stan van Helmond, maar zijn hard schot spatte op de paal. De tegenstander ging verder waarmee het in de eerste helft was geëindigd, want in de vijftigste minuut was er opnieuw geel. Dit keer voor Gijs Creemers die Tom Venner achterover trok, toen hij gepasseerd werd. Drie minuten later deed zich opnieuw een grote mogelijkheid voor toen Stan van Helmond oog-in-oog kwam met de doelman van Volharding. Die redde prima en hield daarmee ZSV op de nul.

Frustraties
De frustraties bleven nog altijd hoog zitten bij de witroden, wat na een uur geel opleverde voor Luuk Ruhl na commentaar op de leiding. Na bijna zeventig minuten was er eindelijk nog eens iets van een doelpoging. Vanaf links schoot Davy Althuizen de bal voorlangs. Met nog bijna een kwartier op de klok was nog niet te merken dat Volharding het met een man minder moest doen. Om punten over te houden aan dit duel, moesten de geelzwarten de bal meer het werk laten doen, maar dat werd nagelaten. Met nog zeven minuten op de klok werd Stan van Helmond gewisseld en Jordi van der Heijden kwam in zijn plaats.

Vrije trap
Toen twee minuten voor tijd Nino Janssen net voor het eigen strafschopgebied een overtreding maakte, leverde ook hem dat geel op. De vrije trap die nog te nemen was, leverde daarentegen niets op. Na twee minuten extra tijd hield de scheidsrechter het voor gezien. Het ene punt was minder dan nodig, maar zonder te scoren kan een wedstrijd nou eenmaal niet gewonnen worden.

Volgende week moet ZSV naar de nummer voorlaatst, Susteren. Kan daar eenslachtig geslagen worden, dan bedraagt de achterstand nog één punt. Dat moet voorlopig het eerste doel zijn, om vervolgens te bekijken wat verder nog mogelijk is.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen