23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneDoor fout van CJIB krijgen 75.000 snelheidsovertreders in Oost-Brabant geen boete

Door fout van CJIB krijgen 75.000 snelheidsovertreders in Oost-Brabant geen boete

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft voor een bedrag van naar schatting 5 miljoen euro vergeten boetes op te leggen aan ruim 75.000 snelheidsovertreders in Oost-Brabant. Het gaat om boetes die voortkomen uit 556 snelheidscontroles die vorig jaar in onze regio hebben plaatsgevonden. Omdat de wet voorschrijft dat die binnen vier maanden moeten worden opgelegd, mag het CJIB dit niet nu alsnog doen.

De fout kwam aan het licht nadat Omroep Brabant gegevens had opgevraagd over het aantal mobiele radarcontroles van vorig jaar. Er bleek een verschil te zitten in het aantal controles dat de politie had gedaan en de opgelegde boetes. Omroep Brabant meldt dat de politie en het CJIB erkennen dat er controles zijn geweest waarvoor geen boetes zijn uitgeschreven.

De politie Oost-Brabant zegt dat ze de gegevens van de controles wel hebben aangeleverd bij het CJIB, maar die instantie zegt dat ze die informatie nooit hebben gevonden in hun systemen. De politie en het CJIB gaan komende tijd verder uit zoeken hoe de fout precies kon ontstaan en hoe hoog het bedrag aan gemiste boetes exact is.

Bron: Omroep Brabant

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen