24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneLokaal en opkomend talent op het podium bij Friday Night Live

Lokaal en opkomend talent op het podium bij Friday Night Live

Bij Cultuurcentrum Deurne wordt deze zomer opnieuw een podium geboden aan lokaal en opkomend talent bij Friday Night Live. Het is voor het derde jaar dat er de hele maand augustus op vrijdagavond verschillende bands en singer-songwriters optreden.

Collin Hoeve trapt af op 2 augustus met vrolijke uptempo nummers, die hij afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende, treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs.

Wereldrecord
Hoeve is onder meer bekend vanwege zijn deelname aan Holland’s Got Talent en The Voice Of Holland en vestigde in 2014 het wereldrecord bij Songs Schrijven tijdens 3FM Serious Request. Hij schreef hiervoor 105 liedjes op maat binnen 24 uur.

On The Road Again
De lokale vierkoppige band On The Road Again verzorgt vrijdagavond 9 augustus de muziek op het Martinetplein. Willem Buiter, Henry van den Berkmortel, Jan Verberne en Theo Verberne spelen uiteenlopende muziekstijlen; van country tot stevige rock. “Namen als Johnny Cash, Eagles, Willie Nelson, JJ Cale en Creedence zeggen veel over onze stijl. Maar ook Radiohead en de Cranberries staan vaak op de playlist”, vertellen de leden van On The Road Again.

Boven Water
Ook op vrijdagavond 16 augustus staat er een Deurnese band op het podium van Friday Night Live. Dan treedt Boven Water op en brengen de muzikanten hun onmiskenbare Nederpop waaronder ook aanstekelijke, zelfgeschreven nummers. Hun liedjes vertellen over heimwee en verlangen, kansen die keren en emoties die te pas en te onpas de kop op steken. De teksten zitten ook vol beeldspraak en dubbelzinnigheden.

Say Keys
Pianist en zanger Harrie van Grinsven uit Tilburg is ondertussen geen vreemde meer in Deurne en heeft met de band Say Keys al meerdere keren Deurne aangedaan. Vrijdagavond 23 augustus neemt deze coverband je mee, dwars door alle genres en muzikale tijdperken heen; van Maroon 5 tot AC/DC en van Sting tot Otis Redding. De driekoppige band heeft een enorm repertoire en weet dus ook vrijwel altijd alle verzoekjes van het publiek in te willigen.

Wallpaper
Friday Night Live wordt op vrijdagavond 30 augustus afgesloten door het trio Wallpaper dat al eerder optrad bij het evenement van Cultuurcentrum Deurne. De band bestaat Hans Wilbers op drums, Henk van Hemert op basgitaar en Toon van der Aa op akoestische gitaar. “We zingen alle drie met vaak meerstemmige zang. Toon en ik nemen de leadzang voor onze rekening en Henk pakt de hoogste stemmetjes erbij”, vertelt Hans Wilbers. Wallpaper brengt bekende populaire nummers in een relaxed akoestisch jasje, zoals muziek van Tom Petty, Snow Patrol, David Bowie en zelfs een nummer van de Foo Fighters, maar dan in een rustige setting.

De optredens beginnen elke vrijdagavond om 20.00 uur en vinden plaats op het terras, buiten op het Martinetplein voor Cultuurcentrum Deurne. Bij slecht weer wordt er binnen in Gastrobar bijC opgetreden. De toegang is gratis.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen