12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneDorpsraad Griendtsveen niet blij met plannen van ProRail voor 40 meter hoge...

Dorpsraad Griendtsveen niet blij met plannen van ProRail voor 40 meter hoge zendmast

De dorpsraad van Griendtsveen ziet het niet zitten dat ProRail een 40 meter hoge zendmast gaat plaatsen bij de spoorwegovergang aan Grauwveenweg. Een mast met die hoogte past volgens hen niet in een beschermd dorpsgezicht en ze vrezen voor de mogelijke gevolgen van de straling die de mast veroorzaakt.

ProRail wilde volgens de dorpsraad in eerste instantie alleen met de directe omwonenden overleggen. Die vinden dat net als de dorpsraad geen goede zaak, gezien de impact die de hoge mast heeft op de gehele omgeving.

Alternatieve locaties
Daarom zijn er door de dorpsraad en omwonenden alternatieve locaties aangegeven die wat verder liggen van het dorp, maar deze hebben niet de voorkeur van ProRail. “Gelukkig heeft niet alleen ProRail hierin het laatste woord, ook de gemeente moet haar goedkeuring verlenen”, geven de omwonenden aan. Zij willen in gesprek gaan met ProRail en de gemeente Horst aan de Maas om een goed alternatief te vinden.

Netwerkverbinding
De dorpsraad en de omwonenden zijn wel voorstander van een goede netwerkverbinding waar deze mast voor moet gaan dienen: “Iedereen heeft hier recht op maar dit kan ook verwezenlijkt worden door de mast te plaatsen op een minder ingrijpende locatie.”

Vergadering
Op donderdag 9 maart is er om een 19.00 uur een openbare vergadering in gemeenschapshuis De Zaal aan de Lavendellaan 26 in Griendtsveen. ProRail zal dan haar plannen toelichten aan betrokken partijen. “Wij hopen dat we er samen met ProRail uitkomen”, meldt de dorpsraad van Griendtsveen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen