19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneGemeente stelt subsidie beschikbaar voor organisatie van grote evenementen in Deurne

Gemeente stelt subsidie beschikbaar voor organisatie van grote evenementen in Deurne

Vrijwilligersorganisaties die grote evenementen willen opzetten in Deurne kunnen voortaan in aanmerking komen voor een subsidie. De gemeenteraad heeft dinsdag ingestemd met een aanpassing van de subsidieregeling, waardoor er voor het organiseren van een grootschalig evenement tot 15% van de begroting van het evenement en tot maximaal 15.000 euro per jaar door de gemeente wordt vergoed.

Wethouder Helm Verhees legt uit dat die grootschalige evenementen Deurne positief op de kaart zetten en tot buiten de gemeente aantrekkingskracht hebben: “Dat bevordert de lokale economie. Door het voor iedereen gratis of tegen en minimale entreeprijs toegankelijk te maken, draagt het positief bij aan de leefbaarheid van Deurne en vergroot het de maatschappelijke betrokkenheid van inwoners. Onder de gestelde voorwaarden, steunen we graag vrijwilligersorganisaties die een grootschalig evenement willen organiseren. Daarom is de subsidieregeling aangepast.”

In de ‘Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2023’ staat welke vrijwilligersorganisaties en activiteiten in aanmerking kunnen komen voor de subsidie. In de voorbereiding van het raadsvoorstel voor aanpassing van de subsidieregeling zijn een aantal initiatiefnemers van grootschalige evenementen betrokken die gemeente Deurne rijk is.

Meer informatie en het aanvraagformulier vind je op de website van gemeente Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen