11.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- NeerkantDorpsstraat Neerkant op de schop

Dorpsstraat Neerkant op de schop

Een aannemer start aanstaande maandag met het vervangen van de riolering op de Dorpsstraat in Neerkant. Het gaat om het gedeelte tussen de Buizerdweg en het Hazenpad. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin juni.

Tijdens de werkzaamheden is de Dorpsstraat afgesloten voor het verkeer, tussen de Buizerdweg en het Hazenpad. Verkeer vanuit Neerkant richting Liessel en de A67 wordt omgeleid via Veenpluisweg en Bospeelweg. De andere kant op, vanaf Liessel en de A67 richting Neerkant wordt omgeleid via de Buizerdweg, Kleine Heitrak en Ericaweg. “Met deze verdeling wordt voorkomen dat er tegemoetkomend verkeer is op deze omleidingsroutes. Er worden voorzieningen getroffen, zodat de sportvelden tijdelijk bereikbaar zijn vanuit Neerkant via de Moostdijk”, meldt de gemeente.

Tijdelijke bushalte
Voor fietsers is er geen afsluiting. Zij kunnen gebruik blijven maken van het fietspad naast de Dorpsstraat. Wel zullen fietsers moeten afstappen ter hoogte van de werkzaamheden. De lijnbus rijdt tijdens de werkzaamheden via een andere route. Vanuit Meijel rijdt de bus via de N279 en Buizerdweg. De haltes in Neerkant komen te vervallen. Er komt een tijdelijke halte nabij de kruising Buizerdweg-Heitrak. Om de overlast voor aanwonenden te beperken, voert de aannemer de werkzaamheden uit in twee fasen.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen