23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- St. JozefparochieDrie dagen feest in de St. Jozefparochie met vijftiende editie Heilight Parade

Drie dagen feest in de St. Jozefparochie met vijftiende editie Heilight Parade

In het weekend van 17, 18 en 19 maart is het in de Deurnese St. Jozefparochie drie dagen lang feest met de viering van het 66-jarig jubileum van CV De Heikneuters, het 11-jarig bestaan van gelegenheidskapel Toeternietoe en de vijftiende editie van de Heilight Parade.

Het feestweekend begint vrijdagmiddag 17 maart om 15.00 uur met het onthullen van een kunstwerk dat wordt aangeboden door de carnavalsvereniging aan alle inwoners van de St. Jozefparochie. In de feesttent naast ’t Hofke van Marijke houden de leden van CV De Heikneuters vrijdagavond vanaf 19.30 uur hun jubileumreceptie.

Originele vorm
Dit jaar is het ook voor het eerst sinds de coronaperiode dat de unieke lichtjesoptocht weer plaatsvindt in de originele vorm, voorafgegaan door de Kinder Heilight Parade. Door de pandemie kon de parade twee jaar niet doorgaan. Vorig jaar werd de Heilight Parade vanwege de toen geldende coronaregels in aangepaste vorm gehouden. In plaats van dat de verlichte wagens door de straten reden, waren ze toen opgesteld op de Vlierdenseweg en kon het publiek langs de wagens lopen.

Versierde praalwagens
De optocht in de St. Jozefparochie is deze keer weer op volle sterkte waarbij de stoet weer als vanouds door de straten rijdt. Zaterdag 18 maart om klokslag 19.30 uur worden voor het evenement de lichten in de wijk gedoofd en kun je de vele met lichtjes versierde praalwagens bewonderen. De parade eindigt rond 21.45 uur. Entree bedraagt 3,50 euro, kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen. Vanwege het opstellen van de wagens wordt vanaf 17.00 uur de Vlierdenseweg afgesloten.

Jan Biggel
Aansluitend gaan in de feesttent naast ’t Hofke van Marijke de feestelijkheden door met vanaf 21.30 uur de After Heilight Party. Daarbij zijn er optredens van Jan Biggel en de band Rosentaler bekend van de Oktoberfeesten en hun motto ‘Party ohne Ende’. DJ Mark Mastbroek zorgt ervoor dat het publiek de hele avond non-stop kan doorfeesten en rond 0:00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de Heilight Parade voor volwassenen. De uitreiking van de Kinder Heilight Parade vindt de dag erop plaats.

Heicantus
Want ook zondag 19 maart is het de hele dag nog feest in de St. Jozefparochie. Dat begint al vroeg met Frühshoppen in de feesttent bij ’t Hofke van Marijke. Van 10.00 tot 13.00 uur presenteren CV De Heikneuters en gelegenheidskapel Toeternietoe het Kapellenfestival met aansluitend om 13.00 uur de prijsuitreiking van de Kinder Heilight Parade. Daarna is er in de feesttent van 14.30 tot 17.00 uur de Heicantus met als thema ‘camping kitsch’. Meer informatie en tickets vind je op de website van de Heilight Parade en de site van CV De Heikneuters.

Tickets winnen
Leo Cuijpers van de organisatie van de Heilight Parade komt in het DMG-radioprogramma zaterdag 11 maart meer vertellen over de vijftiende editie van de lichtjesparade. Daarnaast is voorzitter Peter Proenings van CV De Heikneuters aanwezig om toelichting te geven over het jubileum van de carnavalsvereniging. Luisteraars van DMG Radio kunnen ook de hele zaterdag tickets voor de After Heilight Parade en het Frühshoppen.

Deurne Draait Door
Het programma Deurne Draait Door hoor je elke zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen