8.5 C
Deurne
zondag 29 mei 2022
Home- St. JozefparochieDrie keer is scheepsrecht; dit jaar speciale editie Heilight Parade

Drie keer is scheepsrecht; dit jaar speciale editie Heilight Parade

Tot twee keer toe moest besloten worden om de jaarlijkse stoet met verlichte praalwagens uit te stellen door de coronaregels maar door de versoepelingen kan de Heilight Parade dit jaar wel doorgaan.

Op zaterdag 26 maart is er na drie jaar eindelijk weer een parade in de St. Jozefparochie. Deze keer in een speciale uitvoering met een verlichte stoet van praalwagens, groepen en de kinder Heilight Parade.

Vergevorderd
In maart 2020 waren de voorbereidingen voor de veertiende editie van de Heilight Parade al vergevorderd. Deelnemers hadden hun wagens klaar staan en de reclame voor het evenement was al overal te zien en te horen op DMG Radio. Maar in die tijd kwam het coronavirus opzetten en ging er een streep door de Heilight Parade.

Pijn in het hart
Voorzitter Leo Cuijpers van de stichting Heilight Parade: “Ik herinner me dat nog goed, met pijn in het hart hebben we toen die beslissing moeten nemen. Het is dus nu alweer drie jaar geleden. We waren wel al in voorbereiding, maar de berichtgeving vanuit Den Haag was tot kort nog niet hoopgevend tot de laatste persconferentie. Op basis daarvan hebben we snel geacteerd, overleg gevoerd met de gemeente en zijn we met man en macht aan de slag gegaan om een speciale uitvoering voor te bereiden waarin we voor de bezoekers de veiligheid kunnen bieden die dan eventueel nodig is en er toch een fantastisch evenement van te maken.”

Alternatieve tocht
Ook het jaar er op bleek dat 13 maart 2021 ook niet haalbaar was. Daarvoor was de stichting Heilight Parade al bezig om in samenwerking met de gemeente een opzet te maken waarin allerlei maatregelen werden genomen om een alternatieve tocht te organiseren die veilig plaats kon vinden. Echter de verzwaring van de coronamaatregelen in januari 2021, met onder andere een avondklok, nog maar één bezoeker per dag thuis, maar ook het stopzetten van pilots met evenementen, was voor de veiligheidsregio toen reden om ook de Heilight Parade niet door te laten gaan.

Speciale editie
Daarop zette de organisatie haar pijlen op 26 maart 2022. Voorzitter Leo Cuijpers van de Heilight Parade legt uit: “De organisatie heeft laten zien voldoende ideeën en slagkracht in huis te hebben om een veilige uitvoering voor iedereen mogelijk te maken. Het wordt een zeer speciale editie die onvergetelijk wordt. Want dit evenement mag niet verloren gaan voor Deurne en voor de Sint Jozefparochie in het bijzonder.”

Prachtige avond
In de speciale editie wandelen de bezoekers langs de prachtige praalwagens en groepen en kindercreaties en er zal meer aandacht aan acts worden besteed door de deelnemers zodat jong en oud weer een prachtige avond kunnen beleven. De organisatie geeft aan dat er al deelnemers zijn die toe hebben gezegd om mee te doen en ook de Oudervereniging van Brede School D’n Bogerd werkt weer samen met de stichting Heilight Parade om het evenement te laten slagen.

Trots
“We zijn als organisatie enorm gemotiveerd om dit prachtige evenement weer op te starten waar de Sint Jozefparochie en Deurne weer trots op kunnen zijn. We zijn als eerste Deurnese evenement moeten stoppen vanwege Corona en zo mooi dat we nu in maart 2022, twee jaar later, als eerste Deurnese evenement ook weer van start kunnen gaan”, vertelt Leo Cuijpers.

De Heilight Parade vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 maart en start om 19.45 uur. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven tot en met maandag 14 maart. Meer informatie vind je op www.heilightparade.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen