9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDrie tribute-bands bundelen krachten in Zeilberg om muzieklegendes nooit te vergeten

Drie tribute-bands bundelen krachten in Zeilberg om muzieklegendes nooit te vergeten

Niet één, maar drie tribute-bands treden zaterdag 6 januari op bij Apollo Stage in Deurne-Zeilberg. Samen brengen ze tijdens de Never Forgotten Legend Tour de muziek van Doe Maar, AC/DC en Herman Brood weer tot leven.

Tribute-band Awoei! speelt de bekende Nederpop- en Ska-nummers als De Bom, 32 jaar, Nederwiet en Smoorverliefd. DC/AC laat als één van de beste AC/DC-tribute-bands werk horen als Highway to Hell en Thunderstruck.

Klein theaterstuk
Daarnaast staat er een optreden op het programma van Hermanjoop and his Wild Junkies featuring de Twindita’s. Volgens Hermanjoop niet een gewone show, waarbij even het hele repertoire van Herman Brood wordt afgeraffeld, maar een muzikaal en kunstzinnig spektakel: “Het is eigenlijk een klein theaterstuk en op die manier willen we de mensen entertainen, maar ook iets over Brood mee te geven.”

Hermanjoop heeft Brood zelf van dichtbij meegemaakt en zit boordevol anekdotes over Nederlands enige echte knuffeljunk: “Ik ben er zo vaak geweest, in zijn studio en backstage. Ik heb met hem gezopen tegen honderd en tien aan en volgde hem van zijn huis tot aan zijn atelier.”

Zaal Thijssen
De liefde voor Brood ontstond voor Hermanjoop bij een optreden wat dichterbij huis. “In de jaren ’80 zag ik hem voor het eerst in Vlierden bij Zaal Thijssen optreden en vanaf dat moment ben ik helemaal hoteldebotel geworden van zijn muziek én vooral zijn persoon. Daarna natuurlijk ook de kunst”, vertelt Hermanjoop.

Die zal ook een rol spelen in de show bij Apollo. De frontman van de tribute-band maakt ter plaatse een kunstwerk in de stijl van Herman Brood. Het eindresultaat wordt die avond verloot onder de bezoekers. Naast de kunst ontbreken natuurlijk ook de hits als Dope Sucks, Doreen en Saturday Night niet bij het optreden van Hermanjoop and his Wild Junkies featuring de Twindita’s.

De show vindt plaats op zaterdag 6 januari bij Apollo Stage aan de Blassiusstraat 9 in Deurne-Zeilberg en begint om 19.30 uur. Meer informatie en tickets vind je op tickets.apollo-deurne.nl. Bekijk hieronder een fragment van het try-out optreden dat Hermanjoop vorig jaar gaf in Apollo.

Foto: Hermanjoop and his Wild Junkies featuring de Twindita’s.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen