17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneSpullen gestolen in winkel waar alles gratis is; ‘Voor sommigen is het...

Spullen gestolen in winkel waar alles gratis is; ‘Voor sommigen is het blijkbaar nooit genoeg’

Je zou verwachten dat in een winkel waar alles gratis is, maatregelen tegen diefstal overbodig zijn. Toch hebben Ans van den Broek en Charles Engelen van Pompidom SpeelGOED onlangs in hun pand maatregelen moeten nemen omdat verschillende klanten er vandoor gingen met een groot aantal spullen.

“We hadden al camera’s vanaf het begin, vooral om ons gebouw te beschermen tegen inbraak. Nu hebben we – hoe triest het ook is – spiegels opgehangen in de winkel om diefstal tegen te gaan. En het zijn geen passpiegels”, legt Ans uit.

Balen
Van den Broek en Engelen bieden al jaren speelgoed gratis aan voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben. Dat doen ze dus zonder omzet, maar met behulp van donaties en subsidies. Ze balen ervan dat ze nu van hun budget een gedeelte hebben moeten uitgeven aan diefstalpreventie: “Dit zijn de onkosten die je liever niet maakt. Onkosten maken omdat er gejat word in een GRATIS weggeefwinkel.”

Camerabeelden
De frustratie zit hoog bij de onderneemster: “We hebben al een paar keer een vermoeden gehad en al eens getwijfeld: ‘was die man toen straks ook zo dik?’ Maar we konden het ons niet voorstellen dat iemand zoiets zou doen. Helaas bleek het toch zo te zijn. Alleen was de dief met zijn gezin toen al gevlogen. Voor sommigen is wat ze krijgen blijkbaar nooit genoeg.”

Ans en Charles werden in 2021 uitgeroepen tot Brabander van het Jaar als waardering voor het werk dat ze doen in hun winkel. Pompidom SpeelGOED verhuisde eind 2022 van de garage naast het woonhuis van Charles naar een eigen volwaardig winkelpand aan de Blasiusstraat 25 in Deurne-Zeilberg. Dit jaar heeft Pompidom 7432 klanten voorzien van onder meer speelgoed, kleding, traktaties, ontzorg-pakketten, cadeaukaarten en menstruatieproducten.

Foto: Pompidom SpeelGOED

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen