21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneDrie wegen in gemeente Deurne verdwenen; Liessel krijgt er een nieuwe straatnaam...

Drie wegen in gemeente Deurne verdwenen; Liessel krijgt er een nieuwe straatnaam bij

Een aantal straatnamen in de gemeente Deurne verdwijnt uit de gemeentelijke en landelijke registratiebestanden. Ook wordt er een straatnaam aangepast en komt er in Liessel een weg bij met een bijzondere naam.

In Deurne verdwijnen de Panoven en Aardweg en in Liessel wordt de Hazenloop verwijderd uit de basisregistraties. Het betreft volgens de gemeente drie onbekende of inmiddels verdwenen straatnamen.

Guido Imbens
Verder wordt de naam van het groengebied bij het Peellandcollege aangepast. Het Guido Imbens Plantsoen dat in juli vorig jaar werd geopend ter ere van de in Deurne opgegroeide Nobelprijswinnaar krijgt een kleine verandering in de schrijfwijze. Het heet voortaan het Guido Imbensplantsoen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd het straatnaambord vorig jaar onthuld door burgemeester Greet Buter in het bijzijn van Imbens zelf, die voor de gelegenheid was overgekomen uit de Verenigde Staten waar hij al sinds de jaren ’80 woont.

Vreugdestand
Liessel krijgt er een volledig nieuwe straatnaam bij voor het nieuwbouwplan aan de Molenweg-Oude Molen. De locatie waar in totaal 38 woningen moeten komen, gaat Vreugdestand heten. De naam verwijst naar het gebruik van de molenwieken om te laten zien dat er iets speciaals of leuks gebeurt. De molenaar kan dan laten zien dat hij blij is door de wieken in de vreugdestand te zetten. Dan staan de wieken niet helemaal in het midden, maar iets naar links zoals op de tekening.

Bezwaren
De bouwplannen aan de Oude Molen-Molenweg in Liessel hebben ondanks de nieuwe straatnaam niet tot een ‘vreugdestand’ geleid bij omwonenden die vrezen voor hun privacy. Ook de nabijgelegen tennisvereniging TC Liessel is bezorgd over de mogelijke gevolgen van de voorgestelde bouwplannen op hun tennisactiviteiten en de toekomst van de club. Hoewel de banen voldoen aan de wettelijke normen, zijn ze bang dat toekomstige bewoners overlast zullen ervaren van licht en geluid dat afkomstig is van de tennisbanen.

Daarnaast heeft waterschap Aa en Maas kanttekeningen geplaatst bij het plan. Dit moet volgens de organisatie aangepast worden, zodat hun onderhoudsmachines in het gebied efficiënt kunnen werken. Zoals de route nu in het bouwplan is ingetekend, moeten de machines keren of achteruit rijden. Aa en Maas vindt dat niet werkbaar.

Foto’s: DMG/Stichting Molenviergang Aarlanderveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen