18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurnePrimeur op DMG Radio; bekendmaking van ondernemers die volgend jaar boksring ingaan...

Primeur op DMG Radio; bekendmaking van ondernemers die volgend jaar boksring ingaan bij Gladiatoren van Deurne

Net als vorig jaar gaan ruim twintig ondernemers uit de gemeente Deurne de boksring in voor het goede doel bij de tweede editie van de Gladiatoren van Deurne. Zaterdagochtend maakt initiatiefnemer John Bersch rond 10.30 uur exclusief op DMG Radio bekend welke zestien heren en zes dames er op 29 juni de strijd met elkaar aangaan.

Bij de eerste editie van het boksgala werd vorig jaar 22.500 euro ingezameld voor het TEJO-huis, deze keer komt het bedrag ten goede aan een aantal verschillende goede doelen. “Er zijn in Deurne vele kleinere initiatieven die weinig steun krijgen, dus bij deze editie gaan we voor meerdere kleine goede doelen”, vertelt Bersch. Ook die worden zaterdagochtend onthuld in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door.

Positieve reacties
De initiatiefnemer van Gladiatoren van Deurne is zelf al bijna 30 jaar actief in de bokssport en is hoofdtrainer en voorzitter van Boksclub Deurne. Vorig jaar kreeg Bersch zoveel positieve reacties na de eerste editie van mensen die zeiden dat dit nog vaker gedaan moest worden. “Dat gaf ons ook een supergoed gevoel, want uiteindelijk doe je het daarvoor. Het is ook een hele mooi metafoor: de bokshandschoen oppakken voor een goed doel en voor je eigen gemeenschap iets voor elkaar boksen”, legt John Bersch uit.

Ook de ondernemers die dit keer meedoen, krijgen de nodige begeleiding van professionele bokscoaches. De deelnemers krijgen een training die zeven maanden duurt en waarbij gemiddeld vier keer per week wordt getraind. Naast Bersch zelf, gaan Rik Vriens en Ruud van Dijk aan de slag met de ondernemers om ze klaar te stomen voor het Business Boxing Event op zaterdag 29 juni 2024.

Bokstempel
Het boksgala vindt opnieuw plaats op het terrein van Green Valley Estate. “Voor deze editie wordt de evenementenhal omgetoverd tot een ware bokstempel, waar de deelnemende ondernemers weer voor de eeuwige roem gaan strijden. Het event is net als de eerste editie geheel in stijl van de Roaring Twenties”, legt John Bersch uit.

De deelnemers worden weer aangekondigd door de professionele ringspeaker Ray Martin en de gladiatoren betreden elk met hun eigen spectaculaire opkomst de boksarena. De wedstrijden vinden plaats op basis van fair play en staan onder toezicht van een scheidsrechter en jury van de Nederlandse Boksbond.

De bekendmaking is zaterdag 2 december rond 10.30 uur te horen in het programma Deurne Draait Door op DMG Radio, te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Lees ook:

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen