17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneDrie weken vertraging nieuwbouw Alfrink- en Sprongcollege; leerlingen vanaf 2024 in nieuwe...

Drie weken vertraging nieuwbouw Alfrink- en Sprongcollege; leerlingen vanaf 2024 in nieuwe school

De werkzaamheden voor de nieuwbouw van het Alfrinkcollege en Sprongcollege hebben een vertraging opgelopen van drie weken. Hoewel het bouwbedrijf achter ligt op schema, zal de geplande oplevering volgens de school toch nog dit jaar eind december plaatsvinden. De leerlingen kunnen dan naar verwachting in het begin van 2024 hun intrek nemen in het nieuwe schoolgebouw.

Aan de binnenkant van het pand zijn inmiddels alle metalen studwanden geplaatst en is de indeling van de twee scholen met lokalen en kantoorruimtes afgerond. Ook de eerste afzuigkappen in de keuken van het gebouw zijn afgelopen week gemonteerd en geïnstalleerd.

Aluminium ‘vinnen’
Verder zijn stukadoors op dit moment bezig met de afwerking van de muren en is op sommige plekken al behang aangebracht. Als het stucwerk klaar is, wordt het systeemplafond geplaatst en kan er worden begonnen met de verdere afwerking.

Aan de buitenkant van het gebouw wordt het eindresultaat ook steeds meer zichtbaar. De gevel is ondertussen lucht- en waterdicht en er wordt nu gewerkt aan de gevelbekleding. Hiervoor zijn de eerste aluminium elementen al gemonteerd, deze worden komende tijd afgewerkt met houten latjes en aluminium ‘vinnen’. “Hiermee krijgt het gebouw een unieke uitstraling en herkenbaarheid”, melden de scholen.

Eigen identiteit
De honderd leerlingen van het Sprongcollege en zeshonderd van het Alfrinkcollege komen weliswaar in hetzelfde gebouw te zitten, maar de scholen worden gebouwd volgens het rug-tegen-rug principe en worden van elkaar gescheiden door een interne muur. Ook blijven de scholen hun eigen identiteit behouden.

Beide scholen krijgen een aparte ingang, elk aan een andere kant van het gebouw. Ook op de buitenplaats komt er een afscheiding met voornamelijk groen. Op de plek van het oude gebouw komen speelvelden. De locatie van het duo-gebouw is bewust gekozen, zodat er in het midden van de scholen van IVO Deurne een groen hart ontstaat.

In het ontwerp van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland wordt gestreefd naar openheid, zowel binnen als buiten het gebouw. Verder is er gekozen voor een school met een natuurlijke uitstraling, passend in de omgeving. Het nieuwe pand wordt BENG gebouwd; het wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw. Verwarming gebeurt met warmtepompen.

Foto: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen