18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met Bas Aldenzee

In een aantal interviews met DMG-vrijwilligers geven we je tijdens Rabo ClubSupport een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep in Deurne. Zo kan je zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van de verschillende mediaproducten en lees je waarom het belangrijk is dat je stemt op DMG bij Rabo ClubSupport.

Vandaag is de laatste dag dat je kunt stemmen via de Rabo App of op de website van de Rabobank, door in te loggen op de bankomgeving. We stellen tien vragen aan verschillende DMG-vrijwilligers. Vandaag leggen we ze voor aan dj Bas Aldenzee.

Wie ben je?
“Mijn naam is Bas ‘Sjerruf’ Aldenzee, 53 jaar, woon in Helmond, (bonus)vader van Brenda, Marco en Loes, geregistreerd partner van Anke.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“DMG heeft sinds de start in 2012 een dusdanige status verworven met een eigen smoel, die niet meer weg te denken is in de gemeente Deurne, maar ook in de directe omgeving. De vrijwilligers zorgen ervoor dat via DMG laatste lokale nieuws wordt verspreid via de diverse beschikbare kanalen. Met jullie stem kunnen wij als DMG ervoor zorgen dat de kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd blijft. Alle steun is daarom welkom.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Al vanaf het begin van DMG presenteer ik elke woensdag van 21.00 tot 23.00 uur de Heavy Rock Radioshow ‘Time To Rock’. Hierin voorzie ik de luisteraars van de nieuwste muziek, interviews met (inter)nationale artiesten en bands en info over festivals en shows. Mits mijn drukke agenda het toelaat, wil ik ook nog wel eens meewerken aan de thema-uitzendingen van DMG, zoals Rocktober of de Hemelse 100 van de jaren ’80.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat verschilt per week. Als liefhebber van metal-muziek bezoek ik veel liveshows in Nederland, België en Duitsland. Dan probeer ik het aangename met het nuttige te combineren, in de vorm van het afnemen van interviews met de bands. Die bewerk ik daarna nog voordat het de ether in geslingerd wordt. Daarnaast spendeer ik ook aardig wat tijd aan het beluisteren van nieuwe albums. Bij elkaar kom je dan al gauw aan de 6 tot 7 uur per week.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Vanaf de eerste uitzenddag van DMG ben ik presentator van Time To Rock. Bij Omroep Helmond presenteerde ik al Helmrock, echter door de betere faciliteiten die DMG kon bieden, heb ik gekozen om in Deurne een rock- en metal-programma te starten. Bijkomend voordeel was dat ik me bij DMG beter kon ontwikkelen als radiomaker.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Het is voor mij toch wel een eer om ‘grote’ artiesten in de show te verwelkomen, zowel live in de studio als met een telefonisch interview. Het absolute hoogtepunt was het bezoek van Saxon-oprichter Paul Quinn met zijn blues-trio The Cards, maar ook Ruud Jolie van Within’ Temptation is te gast geweest in de DMG-studio.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“De medewerkers van DMG vormen een hechte club, waarin iedereen hun beste beentje voorzet om de luisteraars, kijkers en lezers te voorzien van goede content.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Op de achtergrond wordt keihard gewerkt aan de waarborging en verbetering van de kwaliteit en kwantiteit van nieuwsberichten en programma’s. Mijn rol hierin is in principe gering, simpelweg omdat Time To Rock een doelgroep-programma is en mijn focus vooral daarop ligt. Gelukkig heb ik bij DMG kundige collega’s die voor de andere zaken zorgen.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Mijn reguliere baan is calculator/werkvoorbereider van onder andere besturingskasten in de industriële sector en op het gebied van de energietransitie. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer in de muziekindustrie met mijn bedrijf Sjerruf Music Support. Mijn werkzaamheden bestaan uit het boeken van (inter)nationale bands, ik ben in te huren als tourmanager/roadie, verzorg de promotie van nieuwe muziek en evenementen en ben actief als freelance-dj Sjerruf. Dit alles veelal in de rock- en metal-scene. Ook ben ik eigenaar van het bedrijf Almo-Unique, dat metalen speldjes en geborduurde emblemen levert.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Je hoort me op DMG Radio. Time To Rock is vanaf volgende week weer elke woensdagavond te beluisteren van 21.00 tot 23.00 uur. Verder heb ik onlangs ook aan een reportage voor DMG-TV meegewerkt over de reünieshow van de Deurnese band Double Trouble. Dat was wel iets heel anders dan op de radio presenteren, maar zeker ook heel leuk. Misschien dat ik zoiets nog wel vaker ga doen als het in de muzieksfeer ligt.”

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen