12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneDriedubbel feest bij Jeugdwerk Helenaveen op nieuwe locatie

Driedubbel feest bij Jeugdwerk Helenaveen op nieuwe locatie

Het is een feestelijke vrijdagmiddag op het terrein van Sportpark De Stikker in Helenaveen. Fonkelnieuwe speeltoestellen met wapperende vlaggetjes staan klaar om ‘geopend’ te worden. Voor het zover is, test de jeugd uit het dorp ze vast uit.

De reuzeschommel blijkt een favoriet onderdeel. Daar staat zelfs een wachtrijtje voor. Maar ook het houten klimhuisje en andere klautertoestellen zijn continu bezet. Het doet Ard Arts, voorzitter van SV Helenaveen-Griendtsveen en een van de initiatiefnemers, deugd om te zien.

“We zijn er superblij mee. Tijdens voetbaltrainingen en -wedstrijden komen soms hele gezinnen hier. Nu kunnen de kinderen zich prima vermaken, terwijl andere familieleden aan het sporten zijn.”

Mooie samenwerking
Hij benadrukt dat zonder samenwerking met Tennisclub Helenaveen en Jeugdwerk de minispeeltuin nooit tot stand had kunnen komen. “Daar hebben wij als voetbalclub alleen simpelweg het geld niet voor.”

Toen bekend werd dat Jeugdwerk verhuisde van De Wiek naar het sportpark hebben de drie clubs de koppen bij elkaar gestoken. “We hebben alle drie veel jeugdleden en samen wilden we iets voor kinderen doen”, vertelt Josanne de Graaf, voorzitter van Jeugdwerk Helenaveen.

Eenvoudig was het niet. “Maar met de financiële steun van de dorpsraad, Stichting Steun Welzijnszorg, Stichting Het Vervolg en Stichting Fonds Koning Willem III hebben we het voor elkaar gekregen. Dankbaar ben ik ook voor de inzet van de vele vrijwilligers”, zegt De Graaf in haar openingsspeech.

Confetti en fluitjes
Ondertussen staan alle aanwezige kinderen in en om het huisje te popelen. Zij mogen de openingshandeling verrichten. De volwassenen tellen af: “Drie, twee, één…” Niet alle confettikanonnen doen het meteen. – Er blijkt nog best wat kracht voor nodig te zijn. – Maar dan dwarrelen de gekleurde snippers door de lucht, vergezeld van het geluid van rolfluitjes.

De ingebruikname van de speeltoestellen is niet het enige wat vandaag gevierd wordt. Ook staat Jeugdwerk stil bij de opening van het seizoen op haar nieuwe locatie én wordt het honderdste lid in het zonnetje gezet.

Max staat er verbouwereerd bij te kijken als hij de oorkonde hiervoor in ontvangst neemt. Ook krijgt hij kaartjes voor het Toon Kortoomspark. Als het officiële gedeelte ten einde is, rennen de kinderen rap terug naar hun nieuwe speeldomein.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen