14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneDruk weekend voor carnavalsverenigingen; niet met feesten maar met vergaderingen

Druk weekend voor carnavalsverenigingen; niet met feesten maar met vergaderingen

De persconferentie van het kabinet vrijdagvond was voor veel carnavalsverenigingen in de gemeente Deurne een enorme domper die er voor zorgde dat er in heel korte tijd veel spoedberaad moest plaatsvinden over het wel of niet door laten gaan of het verzetten van hun prinsenbal.

Sommige verenigingen begonnen al met overleggen nog voor de persconferentie zoals bij De Pottenbakkers in de Zeilberg die vrijdagochtend startten met het opzetten van een alternatief en de prinsonthulling nog snel naar voren schoven. Bij anderen kwam de beslissing vrij snel na de aankondiging van de nieuwe maatregelen op vrijdagavond. De laatste overwegingen werden zaterdagochtend nog gedaan waarna ook over het wel of niet doorgaan van de andere prinsenballen duidelijkheid kwam.

Heikneuters
Bij de Heikneuters in de St. Jozefparochie kwam de beslissing na een overleg op zaterdagochtend. “Wij hadden zo gehoopt dat we vanavond een geweldige onthulling van ons jeugdprinsenpaar, Boerenbruidspaar en 65ste prins der Heikneuters konden hebben. Helaas zijn de maatregelen door het kabinet aangescherpt waardoor wij genoodzaakt zijn dit te verzetten naar een nader te bepalen datum.” Dat nieuwe tijdstip zal in elk geval na de maatregelen van de komende drie weken vallen, laat de organisatie zaterdagochtend in een interview op DMG Radio weten. “Wij vinden dit ontzettend jammer, want we waren er allemaal zo klaar voor. Extra teleurstellend is het voor ons Jeugdprinsenpaar, Boerenbruidspaar en Prinsenpaar.”

Hellevegers
De Hellevegers hadden de onthulling van hun 43ste prins nog wat verder weg gepland staan op 27 november in ontmoetingscentrum De Wik in Deurne. Toch hebben ze nu al laten weten de bijeenkomst niet door te laten gaan. “Helaas hebben wij naar aanleiding van de persconferentie moeten doen besluiten onze prinsonthulling te verzetten naar een later moment. Over wanneer en hoe dat zal zijn, komen wij op terug”, laat de organisatie weten.

Ulewappers
Ook in Neerkant stond dit weekend een prinsenbal van de Ulewappers gepland op zondag 14 november in restaurant Four Lounge & Leisure. De Neerkantse vereniging laat weten dat hun carnavalshart huilt. “Het doet ons pijn om jullie mede te delen dat we zojuist een onvermijdelijk besluit hebben moeten nemen. Wellicht niet meer onverwacht na de persconferentie gisteren, maar het prinsenbal kan morgen helaas geen doorgang vinden. De reden mag voor zich spreken.” Bij de Ulewappers hopen ze dat als de regelgeving het weer toelaat, het prinsenbal alsnog op de eerste of tweede zondag van het nieuwe jaar kan worden gehouden.

Peelpluimen
In Helenaveen gaat het prinsenbal wel door. Carnavalsvereniging De Peelpluimen heeft de prinsonthulling verhuisd van zaterdagavond 13 november naar zondagmiddag 14 november om 13.30 uur waar hun nieuwe 62ste prins zal worden gekozen. De middag zal verlopen volgens de nieuwe coronamaatregelen met verplichte zitplaatsen en alleen toegang met een geldig coronatoegangsbewijs.

Peelstrekels
De Peelstrekels uit Deurne lieten vrijdagavond al weten dat hun prinsonthulling op zaterdag 13 november niet doorgaat. “Alles stond klaar om weer een feestje te bouwen. De residentie was klaar en voorbereid om alles in goede banen te leiden volgens de regels. Maar helaas, het mag niet zo zijn.” De organisatie geeft aan zo snel mogelijk met een alternatief te komen: “Dit is voor iedereen een domper en in het bijzonder voor onze nieuwe prins. Maar niet getreurd, die onthulling komt er hoe dan ook.”

Pottenbakkers
In de Zeilberg werd het prinsenbal juist naar voren geschoven. Carnavalsvereniging De Pottenbakkers had die eigenlijk ook gepland staan voor zaterdagavond 13 november maar door de nieuwe coronaregels kon dat niet doorgaan. Daarom werd de prinsonthulling verhuisd naar vrijdagavond waar Stefan Douven werd uitgeroepen tot de 57ste prins van carnavalsvereniging De Pottenbakkers.

De Kei en Dorstvlegels
Van CS De Kei in Liessel die hun prinsenbal op zaterdag 20 november gepland hebben staan, is nog niet duidelijk welke beslissing zij hebben genomen. Hetzelfde geldt voor De Dorstvlegels uit Vlierden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen