26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneZeilberg verkiest Mario Wijnen postuum tot Pottenbakker van het jaar

Zeilberg verkiest Mario Wijnen postuum tot Pottenbakker van het jaar

Tijdens het prinsenbal van De Pottenbakkers op vrijdagavond 12 november werd naast de nieuwe prins ook De Pottenbakker van het jaar verkozen. Deze keer een logische keuze voor elke Pottenbakker en inwoner van de Zeilberg; Mario Wijnen werd postuum uitgeroepen tot Pottenbakker van het jaar 2021. De trofee werd uitgereikt aan de vrouw van Mario, Fiona en hun twee kinderen.

Zowel voor de carnavalsvereniging als voor de Zeilberg heeft Mario veel betekend. “Het was voor mij een eer om deze mens te leren kennen en om er mee te werken. Hij was voor iedereen een bekende mens in de Zeilberg en hij vond het geweldig om prins te zijn van het Zeilbergs land. Hij was er altijd voor de Pottenbakkers”, vertelt oud-prins Patrick Smits terwijl hij de trofee uitreikt.

Ridder
Mario overleed in oktober vorig jaar, hij werd 58 jaar oud. De Zeilberg nam toen groots afscheid van hem met een erehaag vanaf de woning van Mario tot aan Sociaal Cultureel Centrum Den Draai aan de Blasiusstraat waar de afscheidsdienst plaatsvond. Een maand eerder werd hij nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor het vele vrijwilligerswerk dat hij deed en voor de maatschappelijke inzet met zijn bedrijf Variant Deurne. Hij was ook één van de oprichters van DMG (Deurne Media Groep) en lange tijd penningmeester van de lokale omroep van Deurne.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen