10.3 C
Deurne
woensdag 25 mei 2022
Home- DeurneSinterklaasintocht in Deurne mag doorgaan als doorstroomevenement

Sinterklaasintocht in Deurne mag doorgaan als doorstroomevenement

De intocht van Sinterklaas in Deurne kan ook binnen de nieuwe coronaregels gewoon doorgaan. De organisatie heeft de opzet van het evenement met de gemeente afgestemd zodat alle kinderen uit Deurne Sinterklaas zondag 14 november rond 14.00 uur kunnen verwelkomen.

Er was al besloten om de Sinterklaasintocht in Deurne anders op te zetten, als een doorstroomevenement waarbij de kinderen met de ouders aan Sinterklaas voorbijtrekken. Toch was het na de persconferentie van vrijdag nog wel even spannend of het ook zou passen binnen de nieuwe maatregelen.

Doorstroomevenement
De intocht van de Sint wordt een zogenoemd doorstroomevenement dat wel volgens de actuele regels kan worden gehouden. Voorheen vertrok Sinterklaas vanaf het Dinghuis op het Haageind in een stoet naar de Markt, waar de kinderen met hun ouders naar een feestelijk programma konden kijken.

Wandelroute
Dit keer kunnen de kinderen met hun ouders langs de Sint lopen die samen met zijn Pieten op de Markt in Deurne plaatsneemt. De ingang van de wandelroute voor de kinderen is aan de kant van de Molenstraat, de uitgang aan de kant van de Stationsstraat. Het is de bedoeling dat de kinderen en ouders door blijven stromen en niet op de Markt blijven staan na het bezoek.

Mondkapje
Overal moet 1,5 meter afstand worden gehouden van andere bezoekers in de rij. Bij de Sinterklaasintocht is geen coronatoegangsbewijs verplicht. Ook voor begeleiders van kinderen is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Wel wordt volwassenen in de rij gevraagd een mondkapje te dragen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen