7.3 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneDrukbezochte Koningsdag in Deurne met slingermarkt en Royal Music Experience

Drukbezochte Koningsdag in Deurne met slingermarkt en Royal Music Experience

Overal waar je donderdagmiddag in het centrum van Deurne loopt, is er wel iets te doen in Oranjesfeer. Honderden mensen kwamen een kijkje nemen bij de vele kraampjes van de traditionele slingermarkt, verschillende spelactiviteiten en muziekoptredens waaronder de Royal Music Experience.

Bij dit initiatief van de Theo Lokin Stichting kregen musicerende kinderen uit Deurne de kans om een eigen concert uit te voeren op het grote podium, waar gisterenavond nog de Royal Music Night op plaatsvond. Tientallen kinderen maakten samen muziek, ieder op het instrument van hun keuze of zingend. De stichting is opgericht op wens van de in 2017 overleden Deurnese musicus, componist en dirigent Theo Lokin. Hij heeft zijn erfenis nagelaten voor oprichting van de stichting en de stimulering van HaFaBramuziek bij jeugd in Nederland.

Tekst gaat verder onder de video

Missie voortzetten
Voorzitter Michiel Dankers van de stichting legt uit: “Het moet stimuleren om te blijven of te gaan musiceren. Dit past helemaal bij de wens die Theo had. Nu hij, zoals hij heel zijn leven heeft gedaan, mensen en voornamelijk jongeren niet meer aan kan zetten om muziek te gaan maken, is het een eer om die missie van Theo voort te zetten.”

DéDé Dance
Naast de Royal Music Experience viel er donderdagmiddag nog veel meer te beleven zoals een dansshow op de Markt van DéDé Dance en muziekoptredens op verschillende podia. Voor wie honger had of toe was aan een drankje, was er het Foodtruck Event op het parkeerterrein tussen de Kerkstraat en Molenstraat met gerechten uit alle windstreken van de wereld. Ook waren er op Koningsdag veel winkels zijn geopend. De middag werd afgesloten met een optreden van de band The Velvet Roses.

Vlag hijsen
Koningsdag begon vanmorgen voor burgemeester en wethouders van Deurne al om 09.00 uur in het gemeentehuis met een Oranje-ontbijt samen met de tien inwoners die dit jaar een lintje kregen. Daarna was het tijd voor het hijsen van de vlag en de traditionele vendelgroet.

Bekijk hieronder de fotoreportages van DMG-fotografen Josanne van der Heijden, Harold van der Burgt en Martien van Dam.

Foto’s: Josanne van der Heijden/Harold van der Burgt/Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen