20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneRuud van den Einden uit Deurne viert Koningsdag op de Mount Everest

Ruud van den Einden uit Deurne viert Koningsdag op de Mount Everest

Op 5.364 meter hoogte Koningsdag vieren; dat is wat de Deurnese Ruud van den Einden donderdag doet. Vorige week begon hij aan zijn beklimming van de Mount Everest en op Koningsdag bereikte hij Everest Basecamp. “Helemaal tot de top van 8.848 meter is iets te veel voor me”, zegt Van den Einden.

Vanaf de hoogste berg van de wereld feliciteert hij Koning Willem-Alexander met een feestelijk oranje kroontje op zijn hoofd: “Leve de Koning, hoera, hoera, hoera! Majesteit, van harte gefeliciteerd. Vanaf Everest Basecamp in Nepal, wens ik u een hele fijne verjaardag.”

Flink getraind
Voor de klim in het Himalayagebergte heeft Van den Einden afgelopen maanden flink getraind in het Duitse Moeselgebied, waar hij wandelingen maakte van ruim 20 kilometer met flinke klimmen en afdalingen als voorbereiding op de Mount Everest.

Bishorn
Vorig jaar beklom Ruud de 4153 meter hoge Zwitserse berg Bishorn om geld in te zamelen voor KiKa. Ook voor die klim op de berg Bishorn in de Zwitserse Walliser Alpen trainde hij maandenlang door regelmatig een flinke afstand door Deurne te lopen en één keer in de veertien dagen te trainen in Duitsland, zodat hij kon lopen op de hoogtes die hij ook op de Bishorn is tegengekomen.

Lees ook:

Foto: Ruud van den Einden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen