13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- HelenaveenVeel belangstelling voor wonen in Helenaveense Willibrorduskerk

Veel belangstelling voor wonen in Helenaveense Willibrorduskerk

Tijdens de informatieavond over het creëren van woningen in de Helenaveense St. Willibrorduskerk, heeft Pastoor Dieter Hedebouw afgelopen dinsdag bekendgemaakt dat de voorbereidingen in gang zijn gezet om de kerk aan de eredienst te onttrekken. Daarmee wordt het plan om de kerk en aangrenzende sacristie te transformeren tot veertien koopappartementen steeds concreter.

Paul Bax sprak tijdens de bijeenkomst als voorzitter van de dorpsraad zijn dank uit richting de Parochie Heilige Willibrord Deurne: “Door hun medewerking ontstaat er voor mensen binnen én buiten Helenaveen een unieke kans om op een bijzondere plek te wonen.”

Afstudeeronderzoek
Bij de informatieavond presenteerde Vastgoedregisseur als initiatiefnemer de voorlopige ideeën aan de ongeveer 70 belangstellenden. Ook Rens Crooijmans en Stan Verberne waren bij de presentatie aanwezig. Zij hebben in 2020 een afstudeeronderzoek uitgevoerd over de transformatie van de kerk en zijn nu als tekenaars bij het plan betrokken. Hun succesvolle scriptie was voor Vastgoedregisseur de aanleiding om in 2022 de transformatie op haalbaarheid te toetsen en als alles volgens plan verloopt, lijken deze ideeën van Rens en Stan nu werkelijkheid te worden.

Diverse doelgroepen
De veertien woningen in de kerk en sacristie zijn bedoeld voor diverse doelgroepen. Het gaat om zeven levensloopgeschikte appartementen met privétuin op de begane grond, die zeer geschikt zijn voor 55+ers. Op de verdiepingen worden ook zeven appartementen gerealiseerd, bestaande uit twee woonlagen en deze zijn voorzien van een loggia als buitenruimte. Deze appartementen zijn geschikt voor starters en doorstromers.

Verduurzamen
“De toekomstige bewoners zullen de sfeer en het karakter van het kerkgebouw beleven door de architectonische stijlelementen die worden behouden. Ook bestaat het idee om het gebouw te verduurzamen door het goed te isoleren, zonnepanelen toe te voegen en gasloos te verwarmen door middel van een warmtepomp”, legt Niels van Bree uit van Vastgoedregisseur.

De initiatiefnemers willen de nieuwe bewoners betrekken bij de planvorming. Belangstellenden kunnen nu hun wensen en voorkeuren kenbaar maken en op basis daarvan worden de plannen verder uitgewerkt. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden eind 2023, begin 2024 kunnen starten. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Vastgoedregisseur via info@vastgoedregisseur.nl of telefonisch op 040-2423223.

Lees ook:

Foto’s: Vastgoedregisseur

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen