15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneDuitse sterrenchef op bezoek in groentetuin van boer Henk: ‘Das ist so...

Duitse sterrenchef op bezoek in groentetuin van boer Henk: ‘Das ist so unfassbar’

Boer Henk van Bijzonder Brabants is voor mensen in de regio Deurne ondertussen een bekend gezicht maar ook in de rest van Nederland beginnen mensen hem steeds meer te leren kennen. Sinds deze zomer heeft ook de Duitse tv de bijzondere groentetuin van Henk Kerkers ontdekt.

Eind juni kwam de Duitse publieke omroep WDR op bezoek bij Bijzonder Brabants om opnames te maken voor het tv-programma ‘Lecker An Bord’. Hierbij varen twee Duitse topchefs over de Maas en in één van de uitzendingen werd een uitstapje gemaakt naar boer Henk en Marianne van Bijzonder Brabants in Deurne en de Sumiran biologische boerderij in Asten.

Onkruid wieden
In de aflevering van het culinaire programma kun je onder meer de groentetuin van Henk Kerkers zien vanuit de lucht en kun je meekijken naar hoe Michelinsterren-chef Bjorn Freitag boer Henk helpt met onkruid wieden. “Das ist so unfassbar. Ich hätte echt noch stunden hier bleiben können”, zegt de chef na afloop van zijn bezoek.

Boer Henk op DMG Radio
Eerder kwam boer Henk ook op tv in het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV waarin chef-kok en culinair expert Alain Caron een kijkje kwam nemen in de groentetuin op de Peelrandbreuk. Ook op DMG Radio kun je boer Henk horen op zaterdagmiddag in het programma De Wit in het Weekend. In het onderdeel ‘Van Groen tot Groenten’ vertelt Henk van Bijzonder Brabants over onder meer vergeten groenten en andere natuurfenomenen uit de Peel.

De uitzending van ‘Lecker an Bord’ terugkijken kan via de website van de WDR. De hele uitzending duurt 44.30 minuten en het bezoek op de boerderij bij Henk begint bij 6.00 minuten.

Foto: WDR

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen