16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDuitse uitwisselingsleerlingen op de fiets en aan de Hollandse friet met leerlingen...

Duitse uitwisselingsleerlingen op de fiets en aan de Hollandse friet met leerlingen Willibrord Gymnasium

Nadat vierdejaars leerlingen van het Willibrord Gymnasium in december in Duitsland waren geweest, ontvingen zij afgelopen maand de leerlingen van de Gesamtschule Kempen in Deurne. Tijdens het tweedaagse bezoek verbleven de Duitse kinderen bij gastgezinnen en trokken de leerlingen er samen op uit.

Voor deze uitwisseling waren er verschillende activiteiten georganiseerd door het Willibrord Gymnasium. Er werd gestart met een rondleiding door de school en een foto-challenge in het centrum van Deurne. Hierbij werden de foto’s die hier waren gemaakt, vergeleken met de foto’s die in december in Duitsland zijn genomen. De leerlingen lieten in een presentatie de verschillen in het straatbeeld zien.

Talen
De tweede dag stond in het teken van overeenkomsten en verschillen in de Nederlandse en Duits taal. Er werd een quiz gespeeld over Nederland en leerlingen mochten bij elkaar op lesbezoek. Daarna stond een activiteit op het programma die voor buitenlanders als iets typisch Nederlands wordt gezien; namelijk een ritje op de fiets.

De leerlingen bezochten met hun tweewielers de oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn. In het bezoekerscentrum werkten ze in gemengde groepjes aan presentaties over de levensverhalen van vijf personen die er begraven zijn. “Dit was een spannend thema, maar het was mooi om te zien hoe goed en serieus dit werd opgepakt”, zegt docent Duits, Olga Camps.

Frietje
Na een oer-Hollands frietje werd de uitwisseling afgesloten. De gastleerlingen bleken na afloop heel enthousiast over de Deurnese school, maar ook over de lunch en de mogelijkheid om een potje te voetballen in de pauze. “We hopen volgend jaar een vervolg te kunnen geven aan deze uitwisseling”, aldus Olga Camps.

Het project ‘Uitwisseling’ wordt mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland en programmapartners. De activiteit wordt medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Foto: Willibrord Gymnasium

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen