20.6 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneOmwonenden Dunantweg bezorgd over mogelijke overlast door komst urban sportpark Deurne

Omwonenden Dunantweg bezorgd over mogelijke overlast door komst urban sportpark Deurne

Bewoners van de wijk die grenst aan het grasveld aan de Dunantweg in Deurne zijn bezorgd over de plannen voor een urban sportpark waar nu een skatebaan ligt. Ze staan niet negatief tegenover het idee voor een openlucht sportgelegenheid op die plek maar zijn ongerust over mogelijke overlast in de late avonduren en nacht wanneer er niet gesport wordt.

Hun bezorgdheid baseren de omwonenden op de huidige ervaringen met de skateramp op het veldje. “Onze achtertuinen grenzen aan dit grasveld. Skatende jongeren veroorzaken geen overlast, vaak is dit een mooi schouwspel. De hangjeugd in de avonden en weekenden echter wel. Van ontplofte prullenpakken, harde muziek, schreeuwen, onze huizen fotograferen, drugs dealen tot heel veel rotzooi”, melden de buurtbewoners.

Toezicht
Jaren geleden is de skateramp na overlast vanuit de Heiakker verplaatst naar het grasveld op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg. “Toen is ons de belofte gedaan dat er toezicht zou zijn en overlast beperkt zou zijn”, zeggen de omwonenden.

‘Politie is vaak gebeld’
De realiteit blijkt anders, leggen ze uit: “Politie is vaak gebeld, jeugdwerk zou er op toezien en nog is dit een groot probleem hier achter op het veld. Nu ruimt de buurt regelmatig op zodat onze kinderen niet hoeven te spelen in het glas, druggerelateerde rommel en ander achtergelaten rotzooi. Dit is een mooi bureninitiatief maar dit is niet de oplossing.”

Voorproefje
Afgelopen zondag werd op de Markt in Deurne een voorproefje gegeven van wat het urban sportpark in gaat houden. Geïnteresseerden konden vragen stellen over het toekomstige park en er kon een eerste schets van de plannen worden bekeken. Daarnaast konden de bezoekers van de informatiemarkt de diverse sporten zoals pump-track-fietsen, skaten, calisthenics en 3×3 basketbal zelf uitproberen.

Mooi initiatief
De buurtbewoners benadrukken dat ze niet tegen vernieuwing van het terrein zijn en de mogelijk komst van een urban sportpark: “We vinden het zelfs een mooi initiatief. Wel zijn wij bezorgd om wat voor overlast dit gaat brengen. Niet overdag of in de vroege avond maar vooral laat op de avond en ’s nachts?” Wat ze ook jammer vinden, is dat de buurt niet betrokken is bij de ontwikkeling van het initiatief voor het park: “Ons is niets gevraagd terwijl dit het enige plekje groen en speelgelegenheid in de hele wijk is en dit vinden wij heel belangrijk.”

Hangjongeren
In een brief hebben de omwonenden nu een flinke lijst aan vragen gesteld aan de gemeente over bijvoorbeeld wat die gaat doen tegen de overlast van hangjongeren en hoe ervoor wordt gezorgd dat het terrein schoon en netjes blijft. Ook willen de buurtbewoners graag dat de grote bomen bij het veld blijven staan: “Dit geeft onze wijk een mooie groene uitstraling en er leven veel dieren in.”

Verkeersveiligheid
De omwonenden wijzen de gemeente ook op de functie die het grasveldje heeft voor jonge kinderen zoals de leerlingen van de nabij gelegen basisschool die gebruik maken van het veld voor spelen en gymlessen. Daarbij benadrukken de buurtbewoners dat de verkeersveiligheid rondom de Dunantweg en Houtenhoekweg te wensen overlaat en er erg hard gereden wordt.

Enquête
Het staat overigens nog niet vast waar het sportpark moet komen liggen maar een goede locatie lijkt de plek aan de Dunantweg te zijn. Voor de plannen van het urban sportpark hebben tien personen gezamenlijk vier ideeën ingediend waar burgemeester en wethouders wel wat in zien. De gemeente Deurne is ook een enquête gestart waarin inwoners kunnen laten weten wat ze van de ideeën vinden. Deze kun je invullen op de website van gemeente Deurne. Aan de hand van alle ideeën en reacties zal het ontwerp verder worden uitgewerkt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen